Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Жовті хризантеми на могилу реформи

Жовті хризантеми на могилу реформиУсе починалось як свято. Свято, якого так давно не бачили світловодчани. Це свято називається привселюдне "побиття" чиновників.
І ось в Палаці культури майже при повному залі начальникам ЖЕКів сказали, що вони не праві. Працюють погано, послуги невидимі і неякісні, а зарплати у начальників захмарні. Про це говорили усі — і профільний заступник, і громадські діячі, і пересічні громадяни, і міський голова. Він говорив особливо переконливо. Люди дивувались. Такий ззовні, начебто, м’який та лагідний, як рішуче налаштований. Міський голова привселюдно розпочав реформу ЖЕКів. Обіцяв за пів року ії завершити, а після цього навіть жовті хризантеми на ЖЕКівську "могилу" не покласти.
^ Реклама ^

І тут почалось… Це було похоже на кавалерійську атаку в ночі. Чому кавалерійську? Тому, що швидко. Швидко приймали рішення на сесії. Швидко створили групу з реформування. Та засідала мало, всього один раз, та вивчала реформи в інших містах. Швидко звільнили начальників ЖЕКів, та швидко ліквідували самі ЖЕКи.

Але і начальники ЖЕКів теж не пасли задніх. Вони швидко виводили людей на пікетування міського голови на площу перед міськрадою. Саме тоді світловодчани побачили своїх сантехніків, електриків та інших працівників. Побачили, що їх не так вже й мало.

Начальники ЖЕКів швидко організували PR-компанію на телебаченні. Відомий депутат брав інтерв’ю у поважного начальника ЖЕКів обласного центру. Вони в два голоси розповідали яке щастя у нас в країні оті ЖЕКи.

Та досить швидко начальники ЖЕКів вибились із сил і потрапили до лікарні. Але ж наші лікарі найкращі лікарі в світі. Вони їх швидко вилікували. І ті знов поринули у вирій битви. Але не надовго. Почались новорічні свята. І чи то свята так вплинули, чи якісь потойбічні сили — усе завмерло...

Чому в ночі? Тому, що все робилось таємно — про той чи інший крок мешканці дізнавались після того, як він уже відбувся. А ще, кажуть, що саме так хотів таємний радник міського голови. Всі хотіли його бачити, але не всім це вдалось. І чи був він взагалі? А після затяжних новорічних свят мер усе взяв і зупинив. Реформа попала в реанімацію. В тяжкому стані.

…Важка то справа — реформа. Не кожний може це винести. Мер теж цього не виніс і потрапив в лікарню. Потім не витримала профільний заступник. Змінила місце роботи.

На весні — вже нова команда у нашого мера. Нові перший заступник і заступник з питань ЖКГ, на радість громаді, поки лікується мер, вирішили "підлікувати" реформу. Методи обрали не кавалерійські, а суто "реанімаційні" — поступові та гласні. Знов була сформована робоча група, але вже при профільному заступнику. За реанімацію останній взявся рішуче.

Комісія мала засідати щоп’ятниці за участі преси. Комісія засідала. Правда не щоп’ятниці. Засідання, за свідченням очевидців, проходили бурхливо. Начальники ЖЕКів розповідали як добре вони працюють зараз, от тільки би тариф скоригувати — у бік збільшення, якщо, хто не здогадався. Представники громадськості від цього тупотіли ногами. Влада слухала. З лікарняного вийшов мер. А перший заступник звільнився. Робоча група припинила свої засідання остаточно. А відтак, за відсутності інших "реанімаційних" заходів реформа сконала. Тепер начальники ЖЕКів думають: нести чи не нести на її могилу жовті хризантеми. Амінь.

P.S. Як завжди, коли смерть стається загадково, ходить багато чуток про її причини. І смерть реформи винятком не стала. Так одні, і досить поважні громадяни, стверджують, що таємний радник мера хотів забрати квартири у світловодчан, а потім продавати їх кременчуцьким буржуям. Для цього він навіть почав вербувати своїх агентів. Тільки начальники ЖЕКів були пильними і запобігли цій афері. Інші стверджують, що це — помста мешканців приватних будинків. Вони недосипали, недоїдали, "на юга" не їздили, будували будиночки, а іншим квартири дістались на "халяву". Ось тепер нехай і платять по високим тарифам. Є також чутки, що всьому причина у тому, що начальники ЖЕКів є членами однієї великої партії, а вона, як і спецназ, своїх не здає. Навіть якщо вони і не праві. Є також чутка, що начальники ЖЕКів, які отримували і отримують захмарні, порівняно з іншими світловодчанами, зарплати, скинулись і всіх купили… Звичайно ж це чутки. Хочете вірити, хочете ні.

Читайте всі матеріали на тему:
"Реформування ЖКГ у Світловодську"


В. ЧУБ,
експерт по чуткам

Фото: sunrose.com.ua

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top