Вівторок, 16 квітня 2024
Влада

Міський голова розірвав контракти з начальниками ЖЕКів

Юрій Котенко під час прес-конференції 13 січня 2012 рокуЮрій Котенко під час прес-конференції 13 січня 2012 рокуТри дні тому міський голова Юрій Котенко розірвав контракти з начальниками трьох світловодських ЖЕКів — Микитою Письменним, Павлом Яковлєвим та Євгеном Кармалітою. Відповідно, у ЖЕКах №№ 2, 3, 5 — призначено нове керівництво.
Про це місцевим мас-медіа стало відомо під час прес-конференції 13 січня. Своє рішення мер міста пояснив небажанням вищезазначених керівників сприяти реформуванню житлово-комунального господарства міста, "за" яке територіальна громада Світловодська висловилась під час громадських слухань.


"Ці начальники ЖЕКів не лише не допомагають, як фахівці, реформуванню, а навпаки перешкоджають його проведенню. Вони не виконують мої розпорядження, зокрема щодо передачі до УЖКГ житлового фонду тощо. Тому позавчора, після оголошення їм доган, я був вимушений розірвати з ними контракти і призначити на їх місце нових людей, які будуть продовжувати реформу".

Буквально наступного тижня міський голова пообіцяв оприлюднити точні розрахунки щодо економічної вигоди, яку принесе реформування ЖКГ міста, натомість підкреслив:
"Не треба бути фахівцем в цій галузі, щоб обчислити економію від реформи. Замість п’яти ЖЕКів — одне комунальне підприємство. Управлінський апарат значно зменшується."
При цьому, як вкотре підкреслив мер міста, не йдеться про скорочення спеціалістів, які наразі обслуговують житловий фонд міста.
"Світловодськ гідний якісних комунальних послуг, а влада повинна це забезпечити," — зазначив на завершення прес-конференції Юрій Котенко і додав: "Я сьогодні виступаю виключно в інтересах громади. І я буду суворо контролювати роботу цього комунального підприємства, щоб всі кошти, які вивільняться від реформування — пішли на житлово-комунальне господарство, для наших людей."

Олена Єрунова

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top