Субота, 20 квітня 2024
Влада

Позачергові два (три) рішення

Юрій Котенко, Зінаїда КлимчукЮрій Котенко, Зінаїда КлимчукТільки б вона його "котиком" не назвала, жартома зізнався мер Котенко, ревно слухаючи хвалебні слова депутатки Чекаленко на адресу кандидатури на головного комунальника.
Позачергова ХXVI сесія міськради, яка зібрала свій кворум із 34 обранців 10 квітня, мала на меті розглянути лиш два питання. Перше — уточнення міського бюджету на поточний рік. Друге — на вакансію, яка утворилася після відставки Людмили Гетманець, обрати заступника міського голови з питань ЖКГ. Кандидат на заповнення цієї вакансії був один — міськдеп (фракція Партії регіонів), головний інженер СП ТОВ "Світловодськпобут" Олександр Сич.


Та перед цим, секретарка міськради Зінаїда Климчук внесла слушну пропозицію: перед тим, як обговорювати пропоновану кандидатуру, потрібно виключити зі складу міськвиконкому двох екс-заступниць мера: першу — Валентину Явтенко, і з питань ЖКГ — Гетманець, які за посадою входили до його складу. Прийнято…

Позачергові два (три) рішення
Фінансистка Яременко пропонує як ділити субвенцію

Начальниця фінуправління Наталя Яременко, виступаючи з першого питання порядку денного, повідомила, що Світловодськ щойно отримав з держбюджету додаткову дотацію на вирівнювання фінансового забезпечення бюджетних організацій у розмірі один мільйон 776 тисяч гривень. Дотація — цільова, наголосила фінансистка, тому пропонується направити її на виплату зарплати бюджетникам та на розрахунки за енергоносії, які спожили бюджетні контори. Більшістю голосів, обранці не заперечували.

Між тим Любов Чекаленко (фракція ПР) внесла пропозицію швиденько, поки Сергій Яременко не звільнився остаточно із заступника голови ОДА з комунальних питань, ставши першим заступником Котенка, підготувати листа на його адресу з клопотанням вирішити питання про те, щоб прибутковий податок з зарплат працівників світловодського сегменту обласного об’єднаного водоканалу "Дніпро-Кіровоград" відраховувався до міського бюджету, а не до обласного. Це суттєва сума, зазначила депутатка, якщо врахувати, що на нашому водоканалі працює близько чотирьох сотень людей.

Окрім цього, також швиденько вона порадила міській владі відгукнутися на інформацію, яку вона вичитала в останньому номері "Урядового кур’єру", де йдеться про затверджений Кабміном порядок надання субвенцій у 2012 році на придбання медикаментів для Станцій "швидкої допомоги" в Україні. Відтак, сказала Чекаленко, необхідно дати вказівку головлікареві ЦРЛ, щоб той поквапився підготувати відповідні документи аби "втовпитись" на роздачу таких субвенцій…

Після того, як Явтенко і Гетьманець (розгляд другого питання) було виключено зі складу виконкому, наступним, як претендент на посаду заступника голови з комунальних питань (а відтак — потенційний новий член виконкому), за сесійну трибуну заступив Сич.

Позачергові два (три) рішення
Безрукава хоче знати, що робитиме Сич з самовільними "автономниками"

Пропозиція "регіоналів" затвердити його кандидатуру в цілому зустріла опір фракції ВО "Батьківщина", зокрема, Людмили Безрукавої, яка спитала у нього про те, як він буде вирішувати питання власників систем автономного опалення, які встановили їх у своїх квартирах без належної у таких випадках дозвільної процедури, тобто, самовільно і які, через це, вже котрий рік б’ються із "Світловодськпобутом" за скасування оплати за централізоване опалення. І друге — як він буде реформувати ЖКГ міста, коли його однофракційниками є Євген Кармаліта і Микита Письменний, в угоду яким, за словами Безрукавої, Котенко був вимушений згорнути свій поступ на ліквідацію ЖЕКів. При цьому вона процитувала слова кіровоградського чиновника Олександра Шаталова про те, що ЖЕКи — це система, що вже давно сконала і вона потребує негайного реформування

Позачергові два (три) рішення
Кандидатові на головного комунальника міста Сичу довелося відповідати на незручні запитання

Відповідаючи на перше запитання, кандидат зазначив, він буде керуватись виключно законодавчими нормами, які наголошують, що перехід на "автономки" можливий лиш усім будинком разом, а не окремими квартирами. Щодо реформування ЖКГ, Сич наголосив, що він є прибічником еволюційного поступу, а не революційного — коли старе зноситься ущент, а нове ще не утворено. Разом з тим зазначив, що він був і залишається прибічником реформ у сфері житло-комунальних послуг.

Позачергові два (три) рішення
Гончаренко цікавиться "заслужністю" надбавок

Наступне запитання, яке пролунало від соратниці Безрукавої по фракції Таїси Гончаренко, дещо заціпило Сича з відповіддю — вона торкнулася питання двох надбавок до зарплати головного комунальника міста, яка сягатиме 2575 гривень на місяць: 50% від зарплати — за високі досягнення у праці і ще 50% від зарплати — премія, а також надання матеріальної допомоги на оздоровлення при наданні щорічної відпустки. Отже Гончаренко спитала, чи готовий він відмовитись від такого істотного "доважку" до своєї зарплати, тим більше, зазначила вона, що говорити про його "високі досягнення у праці" все таки передчасно…

Позачергові два (три) рішення
Петров про професіоналів із здоровим глуздом

На виручку зніяковілому та скромному Сичу прийшов Роман Петров (фракція "Сильної України"), мовляв, не треба тиснути на кандидата — людина, яка вважається фахівцем і не позбавлена здорового глузду, навряд чи погодиться тягти на своїх плечах ледве дихаючу міську "комуналку" (та ще й і реформувати її) за якихось дві з половиною тисяч гривень. А те, що у Сича, в разі обрання, таки будуть "високі досягнення у праці" Петров аніскілечки не сумнівається як його безпосередній шеф по "Світловодськпобуту".

Позачергові два (три) рішення
Чекаленко не нахвалиться Сичем

Ще більш схвально відгукнулася про кандидата Чекаленко, яка, зазначила вона, була проти призначення Гетманець головною комунальницею, бо така ноша, як міське ЖКГ, — не для жіночих плечей… А Сича вона знає досить давно і переконана у його професіоналізмі та порядності. На що головуючий Котенко жартома зауважив, що він доволі ревно слухав ці слова і що йому навіть хотілося вигукнути:
"Любов Макарівна, а як же я!? Добре, що ви його "котиком" не назвали — тоді б я точно не витримав"…

Позачергові два (три) рішення

Позачергові два (три) рішення

Так у доброму гуморі та піднесеному настрої 30 обранців підтримали кандидатуру Сича.

Ян Дробовик
Фото автора

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top