Четвер, 28 березня 2024
Віталій Асауленко Влада

Капсулу з Посланням нащадкам видовбають з Обеліску не 7-го, а 17-го листопада — акурат на веселий День студента Новина з фото

Капсулу з Посланням нащадкам видовбають з Обеліску не 7-го, а 17-го листопада — акурат на веселий День студента
Питання чи буде за що гріти воду у басейні з 1 грудня залишається під питанням. А от обігріти установи та будинки, які й досі не опалюються, "Світловодськпобут" наважився пообіцяти — з середи.


Щопонеділкова понеділкова нарада у міського голови Валентина Козярчука керівників виконкомівських структур розпочалася, звісно, під знаком продовження/не продовження 41-ї сесії міськради, яка, починаючи від 24 жовтня, залишається "в силі" — порядок денний, через брак кворуму, не затверджується.

Так от, повідомила заступник начальника фінуправління Антоніна Дика, при плані дев’яти місяців поточного року у 78,9 мільйонів гривень, до міського бюджету надійшло 88,5 мільйонів (112,1%). За два дні листопада зібрано 446,6 тисяч гривень (план місяця — 7,03 мільйона гривень). Таким чином, на власних рахунках накопичено (без урахування субвенцій із держбюджету) 11,5 мільйонів гривень — цілком достатньо для виплати бюджетникам зарплати за жовтень й авансу за листопад, підсумувала пані Антоніна з надією, що ота "загальмована" 41-а сесія таки відбудеться з ухваленням обранцями відповідних, зарплатних, рішень.

…Болісним залишається питання й централізованого опалення, яким займається СП ТОВ "Світловодськпобут", для житлових будинків на Бойка,13, Героїв України, 49, Закамінної, 7, а також для терапевтичного відділення та поліклініки Світловодської ЦРЛ (а для гуртожитків КП "Добробут", то там, взагалі — ховайся) — даються ознаки чисельні пориви тепломереж. На що заступник гендиректора СП з комерційних питань Андрій Зінченко, ну майже, запевнив: на середу, 8 листопада, проблему перелічених будинків буде вирішено (звісно, не для гуртожитків КП "Добробут", бо там, взагалі — ховайся).

Капсулу з Посланням нащадкам видовбають з Обеліску не 7-го, а 17-го листопада — акурат на веселий День студента

Розпитуючи начальника управління молоді та спорту Нелю Брусенцеву, яка доповіла, що опалення міського спорткомплексу ім. А.Тузовського функціонує, градоначальник поцікавився підігрівом води тамтешнього басейну, яке від минулого року забезпечує його гордість — автономна (і економна) котельня на пелетах. На що пані Неля, ледь не у розпачі, розвела руками: якщо з 1 грудня розпочати "басейновий" сезон, лиш на грудень потрібно 180 тисяч гривень на те, щоб воду гріти і 46 тисяч — на зарплату "басейновій" обслузі. І це при тому, що за абонементський та благодійний рахунки експлуатація басейну минулого "басейнового" року окупилася лиш на третину. А з урахуванням тотального здорожчення, цьогоріч і цього не буде... Варто подумати про збільшення вартості за відвідування басейну, обережно запропонував Козярчук, після чого додав, що цю тему варто обговорити окремо.

…Щодо субсидій, доповіла начальник УСЗН Ірина Котенко, вже від сьогодні повідомлення за жовтень для субсидіантів надійдуть до контор на балансі яких утримуються житлові будинки і до квартальних (приватний сектор). І за листопад вже зроблені перерахунки до квітня 2018 року для усіх 14300 громадян з правом на субсидії.

…На завершення наради ваш кореспондент поцікавився у властей "красним днем календаря", 7 листопада, у який, зокрема, нам, нащадкам, було заповідано відкрити капсулу з Посланням, вмуровану в Обеліск Cлави 7 листопада 1967 року…

Ні, відповіла заступник мера Ірина Щербина, 7-го розмуровувати її не будуть, а будуть 17-го листопада — на День студента з урочистим прочитанням того, що там написано.

І додала, що прочитавши те Послання, на взаємин у ту ж саму нішу буде вмуроване Послання вже від нинішнього покоління наступному, яке належить прочитати 7 листопада 2067 року.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top