Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко ТОП-новини Влада

Ще трішки, і школи доведеться закривати Новина з фото

Ще трішки, і школи доведеться закривати
А ще одну тітоньку обікрали у басейні, чоловік ромської національності здійснив дебош у санпропускнику. Та була і приємна новина на нараді у мера…
^ Реклама ^

Після того, як міський голова Валентин Козярчук досхочу поганяв на лижах у Буковелі, 22 січня він провів першу, по поверненні, що-понеділкову нараду з керівництвом виконкомівських структур.

Розпочали з фінуправління, начальник якого Наталя Яременко повідомила, що бюджетні питання у Світловодську більш-менш вирішуються. Але вирішувати їх стає дедалі важче. І все — через до-нинішнє неприйняття міського бюджету на поточний рік. Бо ж, як передбачає у таких випадках Бюджетний кодекс, фінансування здійснюється у розмірі 1/12-ї від міського бюджету за рік попередній. Стабільність ситуації, за словами пані Наталії, забезпечували відносно теплий грудень-початок січня. Та, якщо нинішні морози триватимуть і надалі, цієї 1/12-ї точно невистачить, принаймні, по сплаті за опалення. Відтак, підсумувала фінансистка, конче потрібно приймати міський бюджет-2018, закликавши бюджетників до найсуворішої економії бюджетних коштів.

До слова, про морози… Як повідомила директорка Територіального центру Наталія Зайцева, для запобігання обморожень як серед безхатьків, так і інших громадян, Терцентром, спільно із тутешніми МНСниками і медиками, відкрито два цілодобових Пункти обігріву з традиційним чаєм, салом і хлібом — в приміщенні Терцентру безпосередньо і у лікарні на Павлова, 16.

До слова, про медицину… За словами головлікаря Центру первинної медико-санітарної допомоги Людмили Шумейко, дільничні лікарі збились вже з ніг, реагуючи на виклики — у півтора рази зросла кількість захворілих на простудні захворювання. Протягом минулого тижня у Центрі було зафіксовано перевищення епідпорогу в 1,4 рази. Причому, серед чотирьох сотень захворілих на ГРВІ, триста — діти. Відтак, підсумувала пані Людмила, якщо сей показник зросте лишень на 0,1%, тобто, до 1,5% — у навчальних закладах міста доведеться оголосити карантин.

Медичну, якщо можна так сказати тему, продовжив начальник світловодської… поліції Андрій Гулий, який, окрім інших кримінальних хронік останнього тижня, доповів про інцидент, який стався минулої п’ятниці в приміщенні санпропускника Світловодської ЦРЛ, куди було доправлено чоловіка ромської національності, який перебував у нетверезому стані. Він, за словами пана Андрія, добряче поранив руку, якою під час сімейної сварки, розгатив шибку. І вже у санпропускнику чимось невдоволений ром почав ображати тамтешній медперсонал і простягати на нього руки, одна з яких була травмована склом розбитої ним же шибки. Довелося викликати поліцію, якій сей постраждалий зчинив опір. Відтак, підсумував головний полісмен, проти того чоловіка ромської національності порушено дві кримінальні справи — хуліганство і опір правоохоронцям.

До слова, про кримінал… Непоміченою на нараду пройшла одна жіночка, яка до виконкомівського начальства не має жодного стосунку. Так от, ця пані, яка представилася Валентиною Рибалкою, розповіла, що минулої п’ятниці вона прийшла поплавати у басейні. Та опісля насолоди водними процедурами вона виявила пропажу із роздягальні особистих речей. Реагуючи, Козярчук, аби не забирати час у виконкомівців, попросив пані Валентину залишитись на завершення наради разом із Гулим.

До речі, про завершення наради… Секретар міськради Юрій Сапянов, який доповідав наприкінці засідання, нагадав, що на завтра оголошено проведення чергової сесії міськради, на якій, він сподівається, буде таки прийнято міський бюджет. Хоча, не без суму, додав пан Юрій, чимало засідань депутатських комісій, які передують кожній сесії, не було проведено через брак кворуму. Відтак чимало проектів рішень так і не було погоджено. А от перший заступник міського голови Олена Балюк, одразу опісля спікера, у своїй доповіді привнесла трішечки позитиву, "пожуривши" начальника КП "Житлосвіт-2012" Тетяну Громову — за те, що вона не доповіла про вагомий здобуток свого підприємства. Виявляється, "Житлосвіт" придбав і вже успішно експлуатує малогабаритний снігоприбиральний агрегат. Мешканці не нарадуються, адже машина та, попри свою малогабаритність, заміняє, щонайменше, з десяток комунальників з архаїчними лопатами.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top