П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Влада

Обранці, нумо мерщій завтра на сесію — Козярчука не видно Новина з фото

Обранці, нумо мерщій завтра на сесію — Козярчука не видно
Френкель доповів, що 453 першокласники сіли за парти, Возний — про те, що вовки розвелися у Парку Шевченка та інше з понеділкової наради…


Як відомо, від сьогодні міський голова Валентин Козярчук подався у відпустку. Тож керівництво містом (його виконавчими структурами) перейшло до його першого заступника Олени Балюк, яка й головувала на традиційній нараді цього понеділка, 4 вересня.

Так, зокрема, було заслухано виконкомівського спеціаліста, відповідального за пасажирські перевезення Олексія Лисенка — про те, чому минулого тижня значно поменшало автобусів на тутешніх міських маршрутах… За словами пана Олексія, на єдину у місті газову заправку, звідки заправляються метаном тутешні перевізники, припинено подачу блакитного палива. Через це ці перевізники були вимушені порожні ганяти до Кременчука — заправитись. Що і позначилося на їхньому інтервалі. А ще додав Лисенко, перевізник ФОП Макаров, який обслуговує 24 маршрут, геть "зіпсувався": даним маршрутом їздять то два, то три автобуси. А сам ФОП уперто не виходить на зв'язок. Якась кременчуцька перевізницька фірма (вірогідно, "Адела", що брала не так давно у конкурсі на маршрут №23, та не виграла його) відмовилась від пропозиції міського управління економіки обслуговувати 24 маршрут замісто ФОП Макаров. Натомість, додав чиновник, допомогти з перевезенням на даному маршруті попередньо зголосилися світловодські — АТП №13507 і "Світ-Автолегіон".

"Батарейні" неприємності насіли на КП "Житлосвіт-2012" — і на минулому тижні (у ніч на суботу), як і позаминулого, невідомі зловмисники поцупили батареї опалення ще в одному під’їзді, ще одного будинку, який обслуговує це КП, повідомив його начальник Микита Письменний.

Обранці, нумо мерщій завтра на сесію — Козярчука не видно
вул.Приморська, 58


Начальник управління освіти Геннадій Френкель доповів про старт нового навчального року, де когорта тутешніх школярів поповнилася 453 першокласниками.

Натомість начальник управління культури Надія Клокар жагуче бажає комусь здати в оренду приміщення на Конька, 31. Там розташована бібліотека, а площі поряд орендувала філія одного з банків. Та філія кудись з’їхала, залишивши по собі більш-менш пристойно відремонтоване приміщення. Тож, пані Надія звернулася до присутніх з надією: може ж знайдеться таки якась юридична особа, що візьме в оренду те приміщення? Бо ж платити за утримання його управлінню культури несила.

Обранці, нумо мерщій завтра на сесію — Козярчука не видно
Приміщення по вул.Конька, 31


А от начальник загального відділу Олександр Возний висловив стурбованість тим, що діється у Парку Шевченка, де, за його словами, вовки завелися. Але Клокар заявила, що претензії не за адресою — наш Парк не підпорядковується управлінню культури, а є самостійним комунальним підприємством. На що Балюк виказала подив: чому це начальник цього КП не ходить на понеділкові наради звітувати? Відтак, було вирішено зобов’язати начальника Парку і на наради ходити, і на найближчій сесії прозвітувати, що там у нього за вовки завелися.

Заступник начальника фінуправління Антонина Дика потішила присутніх інформацією про перевиконання плану з наповнення міського і зведеного (разом із Власівкою) бюджетів. Так міський бюджет за 8 місяців виконано на 118,1% (при плані 57,5 млн. грн., зібрано 67,9 млн.). Зведений ж бюджет виконано на 117,7% (перевиконання склало понад 11 млн. грн.). Самі план склали, самі його і перевиконали! А грошей, тим не менше, катастрофічно не вистачає. Можливо, планові показники занизили?

На завершення звітного кола, секретар міськради Юрій Сапянов нагадав, що завтра очікується проведення 39 сесії МР, яку Козярчук закрив 1 серпня. З цим не погодились більшість міськдепів — мовляв, порушення Регламенту, бо не було розглянуто питань сесійного порядку денного. У своєму демарші оця більшість висловила недовіру градоначальникові і не забажала його головування під час засідань — нехай, мов, Сапянов головує. Так от, Сапянов нагадав, що градоначальник пішов у відпустку і головуватиме, відтак, він. Тож, завтра є шанс її провести, припустився обережного оптимізму спікер.

Обранці, нумо мерщій завтра на сесію — Козярчука не видно

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top