Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Відео Влада

На виконкомі мер Козярчук хотів «заїхати» спікерові Сапянову Новина з відео

На виконкомі мер Козярчук хотів «заїхати» спікерові Сапянову
А ще тепло відключать 1 квітня. А ще на цьому засіданні "дебютував" виконкомівець на прізвище Бабич — один з двох, обраних на виконкомівське членство від тутешніх АТОвців. Але сидів він не за виконкомівським столом — на стільцеві, бо сесія 21 березня, на якій його обрали і досі… не закрилася.


З самого початку засідання виконкому 24 березня заступник міського з комунальних питань Дмитро Дмитришин зачитав папірець, узгоджений із СП ТОВ "Світловодськпобут", про те, що опалювальний період, маючи усі для цього санітарні і економічні підстави, завершується з нульової годин першого квітня.

Відразу опісля начальник управління фінансів Наталя Яременко ознайомила урядників з прогнозованими показниками міського бюджету на 2018-19 роки… На жаль, сказала пані Наталя, беручи до уваги дані від фіскальних органів та управління економіки, зростання бюджетних показників у наступні два роки очікується лиш на один відсоток — наслідок того, що три потужні міські підприємства (не уточняла, які саме) перестали працювати у прив’язці до бюджету міста.

Ледь дослухав дану інформацію, урядниця Ірина Козак ознайомила із власними економічними аналізами. Зокрема, сказала вона, площа нерухомого майна, орендодавцями якого є різні комунальні підприємства, управління тощо, складає близько 14 тисяч квадратних метрів. І кошти, що надходять від оренди цього майна — так пролобіювали у 2013 році лоббі-комунальники — розподіляться: 70% — отим лоббі-комунальникам і 30% до міського бюджету. За підрахунками урядниці, це принесло на рахунки комунальних підприємств від 1,2 до 1,3 мільйонів гривень. І це у той час, як до міського бюджету надійшло лишень 240 тисяч.

"Тобто, отак ми здавали в оренду", — дорікнула владі попередників Козак.


Але і за нинішньої адміністрації механізми цих клятих попередників продовжували працювати:

"Якщо в цифрах казати, то в мене є дані за 16 рік, орієнтовно, мільйон повинен був надійти до міського бюджету", — вела далі ораторка, сиплячи цифрами та економічними термінами допоки градоначальник, вражений її аналізаторськими та фаховими здібностями, наважився вставити пропозицію: звернутися з усіма цими даними до поліції — про скоєння економічного злочину.


На що пані Ірина залюбки зголосилася, продовживши, разом з цим, викривати вже цьогорічні "боки". Закінчила вона вимогою суттєвого коригування отих прогнозованих показників міського бюджету на 2018-19 роки і покаранням винних за допущення прорахунків "комунальних" посадовців…

Дослухавши до кінця сей викривальний монолог, Козярчук парирував тим, що з початком його каденції борги по зарплаті двох основних комунальних підприємств складали сукупно 840 тисяч гривень. Сьогодні боргів немає, підвищив голос пан Валентин, — що стало результатом злагодженої і копіткої роботи. І тут він підвищив ще більше голос:

"У вас яке завдання, Ірино Миколаївно, паралізувати роботу взагалі виконавчих органів? Зразу ви тут крутили по перевезенням, потім Макаров подав заяву — він розриває договір перевезень. Потім було прийнято рішення розірвати з іншими перевізниками договори… Ми, що, пустимо зараз наших мешканців на велосипедах?".


…Звісно, Козак не хоче "велосипедної" перспективи — вона прагне лиш того, щоби все було у правовому полі. Тож, врешті була підтримана її пропозиція відправити "прогнозовані показники міського бюджету на 2018-19 роки" на доопрацювання.

У порівнянні з вищеописаним питанням, питання Житлового відділу — постановки на квартирний облік, зняття з квартирного обліку, переоформлення особових рахунків тощо — промайнули миттєво — як і питання управління соцзахисту: надання матеріальної допомоги, затвердження списків дітей, батьки яких є учасниками АТО, які мають право на звільнення від батьківської плати на харчування і таке інше, і тому подібне.

У питаннях оргвідділу "безболісно" узгодили відзначення свят у березні. Але на виділенні коштів (13473 грн.) для сплати членських внесків до такої собі "Асоціація міст України" перечепилися, знов таки, об Козак: що воно дає? А дає, відповів Козярчук: вісім разів минулого року збиралися мери українських міст — у Києві, Кропивницькому, Одесі… — де ці мери знайомилися з передовими досвідами розвитку місцевого самоврядування, налагоджували корисні для міських громад зв’язки, ділися власним досвідом і переймали досвід інших…

"Та, не підтримуємо ми, — виніс свій "вердикт" секретар міськради Юрій Сапянов. — Бачимо, результату немає ніякого".

"У мене пропозиція до громади міста: делегувати повноваження виконавчого і представницького органів партії "Свобода" і тоді в місті буде щастя", — відреагував на сей "вердикт" Козярчук, явно маючи на увазі Сапянова і Козак — "свободівських" репрезентантів.


А от наступне питання, пов’язане з нагородженнями грамотами комунальників до донедавнішнього їхнього професійного Дня, ледь-ледь не переросло до рукоприкладства… Та ж "свободівка" Козак засумнівалася у щирості формулювання "за багаторічну сумлінну працю" стосовно гендиректора СП ТОВ "Світловодськпобут" Сергія Московського — і року не минуло, як очолив це підприємство, і саме підприємство неоднозначно сприймається серед містян… Може й так, відреагував градоначальник, але у тому, що опалювальний сезон у місті, слава Богові, добігає кінця без цілком реальних на наших вкрай зношених тепломережах аварій, є і чимала заслуга того ж таки Московського... А тут і "свободівець" Сапянов із запитаннячком, адресованим начебто до присутнього на засіданні начальникові УЖКГ Вікторові Самоляку (а насправді — Козярчуку): а ми вже повернули до комунальної власності міста "Світловодськпобут"?

А поки Самоляк тужився з відповіддю, спікер додав, що задля торжества повернення "Світловодськпобуту" до комунальної власності міста, міська рада прийняла рішення щодо виходу з числа співучасників цього підприємства, яким, як відомо, на паритетних засадах володіє міськрада і київське ТОВ "Політрейд"

— Клоуни, клоуни, — промовляв пан Валентин, роздратовано клацаючи ручкою об стіл.

— Валентине Валентиновичу, я теж почну обзивати вас тим словом, яке ви заслужили, утримайтесь від коментарів, будь ласка, — рубонув у відповідь пан Юрій.

— Може спробуєте утримати? Якраз, під правою сидите, — вказав пан Валентин на "вигідне" розташування пана Юрія.



…Не додав розради і блок питань від управління культури. Як повідомила його начальниця Надія Клокар, злидні та скрута змушують культурологів збільшувати батьківську плату за відвідування дітками музичних шкіл. Так, якщо до цього за навчання грі на фортепіано (за нього найбільше сплачують) треба було плати 125 гривень на місяць, то тепер пропонується — 170. На аналогічний відсоток "зростають" і інші інструменти.

Також стало відомо, що невдовзі у Світловодську відбудеться конкурс з визначення автомобільних перевізників на всіх міських маршрутах — вточнили склад конкурсної комісії. А поки ведеться підготовка до конкурсу — такий порядок — призначили тимчасових перевізників на оцих всіх міських маршрутах. Ними призначили тих самих, що перевозять зараз. Інших немає.

Повний відеозапис засідання виконкому:



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top