П’ятниця, 29 березня 2024
Видноколо

Усмішка на мільйон від Владика Новина з фото

Усмішка на мільйон від Владика
Кімната Владика у гірляндах, на столі ліхтарик із зірковим небом — він їх дуже любить розглядати завжди, не тільки на Новий рік. Коли ми спілкувалися, відбулося маленьке диво — Владик, якому за 2 місяці виповниться 3 роки, засміявся. Це було вдруге у його житті.


У Владислава Гриневича із селища Власівки міста Світловодська, який народився 8 березня 2016 року, ДЦП у тяжкій формі, ураження мозку, спастичний тетрапарез. Лікарі розглядають картку його і дивуються, що дитина з таким діагнозом живе, а його мама спокійна й енергійна.

У мами Владика Ніни Гриневич вагітність перебігала добре, аналізи були ідеальними, а в момент пологів пішло щось не так. Ніна була без свідомості, тож мало що пам’ятає, а згодом у медичній картці з’явилися записи про купу інфекцій. Хлопчик народився і перебував у комі. Його реанімували і відразу відправили до Полтави. А Ніна ще 2 тижні приходила в себе, після чого відправилася до сина. Місяць він перебував на апараті штучного дихання у стані сну, тож мамі дозволили його взяти на руки лише через місяць. Сльози у неї в той момент котилися градом. Незважаючи на такий стан, Ніна зберігала твердість духу, а головна лікарка навіть просила її поговорити і розрадити матерів, у яких діти теж були у тяжкому стані. Хоча самій Ніні лікарі згодом зізналися, що на початку між собою вони говорили, що немовля жити не буде. А ще, що якщо виживе, то саме їсти не буде, лише через зонд.

Усмішка на мільйон від Владика
Владик з мамою


Коли сина забрали додому, перше, що зробили, прибрали зонд. І 4 доби плакали усією сім’єю: дитина не їла. А потім почала. Тепер він їсть каші, супи, печений гарбуз, фрукти, звісно, подрібнені. Також харчується сумішшю "Нутрілон", яка йому підходить і не викликає алергії. Для годування добре було б мати столик, обов’язково з високою спинкою сидіння. Користується памперсами (№5).

МРТ показало, що велика частина мозку загинула. У хлопчика дещо деформована грудина. Владик п’є багато ліків, зокрема і протисудомні. Покращувати стан сина допомагає реабілітація у медичному центрі для дітей з інвалідністю "Апіс меліфіка" у Хмельницькому, куди слід їздити на 10 днів раз у півтора місяця. Курс коштує 8,5 тисяч гривень, плюс проїзд і проживання — загалом більше 12 тисяч. Результати лікування є: тепер з хлопчиком можна довго гуляти, його загальний стан покращився. Раз на півроку мама із сином їздять до невролога в Київ. Курс лікування там коштує 10 тисяч гривень. Зараз до лікування підключили метамерні (у певні сегменти на спині) ін’єкції (25-30 мікродоз за один сеанс), які спонукають мозок до того, щоб він прокидався. Але будь-які ліки нічого не варті без фізичних навантажень і масажів. Ніна дуже завдячує власівській масажистці Наталії Чертовських, курс масажу якої хлопчик проходить теж щомісяця. Робить мама масажі і сама і, звісно, лікує сина у разі застуди чи коли болить живіт. Для покращення стану Владика мама хоче спробувати іпотерапію — метод лікування, заснований на взаємодії людини зі спеціально навченим конем.

Усмішка на мільйон від Владика


Коли у листопаді Владик став тримати голову, це для батьків було ого якою перемогою. Зараз хлопчик слідкує за рухами рідних у кімнаті, трохи усміхається, почав майже спокійно спати. Любить дивитися мультфільми.

"До народження Владислава я вважала, що живу у світі страшних проблем. А тепер кожне маленьке покращення у сина приносить нам неймовірну радість, — говорить Ніна. — Папірці з діагнозами є папірцями з діагнозами, але в житті є й диво. Вірити в нього і триматися дуже допомагає почуття гумору".


Батьки ніколи не здадуться:

"Владику, поки б’ється твоє серце, ми робитимемо для тебе все".


Ніна отримує пенсію 2,5 тисячі гривень. Чоловік Віталій, якого Ніна вважає найкращим чоловіком і батьком, працює на СТО у Світловодську. Старшій донечці Софії 12 років, вона любить братика і допомагає мамі в усьому, в чому може.

Усмішка на мільйон від Владика
Владик з мамою та сестрою Софією


Ніна дякує батькам, близьким, друзям, незнайомим людям, які надають будь-яку посильну допомогу. Кожен прояв уваги з їхнього боку дає їй підтримку і силу, бо жінка знає багато випадків, коли мами дітей з інвалідністю не витримують і… вистрибують з балкона.

20 тисяч гривень, які збираємо в рамках проекту, сім’я спрямує на один курс лікування у Хмельницькому й один курс лікування у Києві. Владику вони необхідні — щоб хлопчик частіше усміхався.

Картка Приватбанку: 5168 7573 2326 3618.


Еліна Яблокова, директорка Власівського селищного Будинку культури:

"На світі потрібно більше робити добра і відгукуватись на прохання багатьох людей. Мабуть, я можу допомогти дитині саме так: бути волонтеркою в цій програмі. Щоб світ був справедливіший, добріший та м’якший. Хочу здійснити мрію цієї мами, щоб вона посміхалася і разом з малюком відчула святковий настрій Нового року, Різдва Христового і що світ не без добрих людей".


Усмішка на мільйон від Владика
Еліна Яблокова, Владик, Софія, Ніна
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика
Усмішка на мільйон від Владика


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top