П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Здоров'я

Держсанепідслужба області інформує: гриби — смертельне задоволення

Держсанепідслужба області інформує: гриби — смертельне задоволення
Лише в липні 2015 р. "тихе полювання", як називають збирання дикорослих грибів, закінчилося смертельно для двох кіровоградців.
^ Реклама ^

Причинами таких тяжких наслідків грибних отруєнь було вживання не тільки отруйних дарів лісів, які їх збирачі вважали їстівними. А також — вживання умовно їстівних дикорослих грибів, які були зібрані обабіч автомобільних доріг, тобто вони абсорбували в собі токсичні речовини викидів транспорту.

Щоб не ризикувати своїм здоров’ям, а то й життям заради кількахвилинного гастрономічного задоволення від вживання грибної страви, краще зовсім від неї відмовитися.

Якщо Ви не можете встояти перед бажанням поласувати грибами, придбайте штучно вирощені — печериці, гливи, але тільки в тих торговельних точках, де вам покажуть документи про походження цих грибів.

Думка, що побутує серед деякої частини населення про велику цінність грибів у харчування людини, помилкова.

Гриби — продукт, важкий для травлення. Тому його ні в якому разі не можна вживати дітям, людям похилого віку та із захворюваннями шлунково-кишкового тракту, а також вагітним жінкам.

Якщо вас так манять ліс і "тихе полювання", не відмовляйте собі в задоволенні подихати свіжим повітрям і назбирати грибів, однак, насолодившись прогулянкою, там їх і залиште.

Якщо ж, незважаючи на всі застороги, ви все ж вживали грибну страву і через кілька годин з’явилися ознаки отруєння (біль у животі, блювання, пронос, галюцинації, підвищення температури тіла тощо), слід негайно звернутися за медичною допомогою, а до прибуття лікаря промити великою кількістю води шлунок і кишківник. Не займайтеся самолікуванням! Це може коштувати вам здоров'я, а то й життя!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top