Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Здоров'я

13-річна дівчинка з села Подорожнє померла від отруєння грибами

13-річна дівчинка з села Подорожнє померла від отруєння грибами
На протязі десяти днів медики боролися за життя дитини, але все на жаль закінчилося трагічно.
^ Реклама ^

Продовжуючи тему небезпеки вживання в їжу дикорослих грибів, Світловодське міське управління Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області доводить до відома мешканців та гостей міста про сумні зміни у статистиці отруєнь дикорослими грибами на території нашого регіону.

Так, вже зафіксовано 1 летальний "наслідок" вживання дикорослих грибів — від споживання зібраних у лісі біля с.Мошни Черкаської області сироїжок, рядовок та боровиків померла 53-річна мешканка с.Суботці Знам’янського району. Жінка скуштувала проварені та просмажені гриби, після чого відчула себе недобре та звернулась за медичною допомогою. У важкому стані була госпіталізована з діагнозом отруєння грибами до реанімаційного відділення міської лікарні м.Знам’янка. Через 3 дні хвору перевели до Кіровоградської обласної лікарні, де через 2 доби вона померла.

Від отруєння грибами померла 13-річна дівчинка з села Подорожнє Світловодського району сьогодні, 26 жовтня, повідомляють в обласному лабораторному центрі. За даними Світловодського районного відділу Головного управління Держпродспоживслужби в Кіровоградській області дівчинка, разом з мамою та бабусею, на вечерю з’їла смажені печериці та маслюки, зібрані у сільській лісопосадці. Вранці у дівчинки проявились симптоми отруєння, вона була госпіталізована до Світловодської ЦРЛ у стані середньої тяжкості. У мами та бабусі проявів отруєння не було. Згодом стан дитини погіршився та її було госпіталізовано до Кіровоградської обласної лікарні, де вона знаходиться на даний час у важкому стані.

Таким чином, станом на 25 жовтня 2018 року на території нашої області зареєстровано 8 випадків отруєння дикорослими грибами, внаслідок яких постраждало 10 осіб. Один випадок летальний. У всіх випадках гриби збирались у лісосмугах, лісах та біля ставків. За аналогічний період минулого року в області було зафіксовано 2 випадки отруєння з 5 потерпілими. Тобто вдвічі менше.

Така ситуація спонукає ще раз наполегливо рекомендувати жителям міста та району відмовитись від вживання дикорослих грибів, віддавши перевагу грибам, вирощеним в теплицях (печерицям, гливам).

Тетяна Кривошея,
начальник Світловодського міського управління
Головного управління Держпродспоживслужби


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top