Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Влада

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) Новина з фото Новина з відео

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Хоч надворі ще не морозно, утім листопадові температури вимагають, щоб в оселях уже було тепло. У цивілізованому світі для цього вмикають опалення. Але не у Світловодську. До вирішення ситуації залучені інституції усіх рівнів. Особисто цим питанням займається народний депутат України, обранець від 102-го виборчого округу Олесь Довгий. Хештег #ТеплоБуде — віднедавна на його офіційній сторінці у фейсбуці. У цій рубриці в нашому інтернет-виданні "Світловодськ" триматимемо світловодців в курсі про перебіг подій у ситуації з опаленням.


#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

Проблема з централізованим опаленням у квартирах та установах багатогранна. Основною на даний час усі вбачають відсутність номінації від НАК "Нафтогаз України" на суму 14,4 млн грн, тобто СП ТОВ "Світловодськпобут" — єдиний надавач послуг з централізованого опалення у місті — не закупив газ на цю суму. Утім за нею ховається ще декілька питань, як то: чи готові усі котельні до початку опалювального сезону (адже самі працівники "Світловодськпобуту" стверджують, що ні); чи готові системи; що криється за тим, що декілька місяців тому СП ТОВ "Світловодськпобут" став приватним, адже ті самі працівники підприємства говорять, що написали заяви на звільнення і напередодні Нового року спливає двомісячний термін, після якого настає звільнення. Окрім того окремим питанням стоїть узаконення відключення окремих квартир від системи централізованого опалення, адже підприємство продовжує обліковувати цих користувачів і виставляти їм борг. Тому, до речі, сума загального боргу є досить умовною, бо є теоретично нарахованою, а не фактичною.

"Індивідуальщики" лобіюють своє питання вже давно, користувачі центральної системи вийшли на загальноміський мітинг у неділю, 10 листопада, (який наше видання транслювало наживо) і підписали резолюцію, в якій звернулися до президента, Кабінету Міністрів, облдержадміністрації та ще ряду впливових органів з вимогою втрутитися у ситуацію і змінити її на користь змерзлих жителів.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Загальноміський мітинг на центральній площі міста 10 листопада 2019 року


Питанням опалення світловодських помешкань займаються депутати і посадовці усіх рівнів. Але воно настільки складне і заплутане, що його слід вирішувати глобально. На сьогодні основна задача — подати тепло. Усе інше вирішувати після цього. За таким принципом працює нардеп від 102-го виборчого округу Олесь Довгий. Ми уважно слідкуємо за тим, які кроки вже зроблено:

***

  • Що маємо.
    Станом на сьогодні усі котельні працюють, тепло є у школах та дитячих садочках, освітній процес відновлено. У переважній більшості будинків батареї нарешті стабільно теплі.
  • Що лишилось.
    Декілька локальних поривів, над усуненням яких працюють комунальні служби. Також періодично виникають проблеми у самих будинках через пориви у мережах труб. Ліквідація локальних проблем – першочергове завдання місцевої та обласної влади. І висловлюю окрему подяку губернатору області, який протягом усього часу не випускав проблему із поля зору.
  • Що далі.
    Продовжую тримати руку на пульсі разом із моєю помічницею Мариною Саакян, яка не припиняє відвідувати усі наради та щоденні зібрання. Не випускаю із думок питання щодо виборів нової і дійсно ефективної місцевої влади. Вважаю формування якісного та професійного складу депутатів та виконкому головним завданням, аби нова влада продовжувала контролювати ситуацію зараз і не допустила подібного у майбутньому.

Я дякую усім, хто у найскладніші моменти підключився і допомагав місту. З нетерпінням чекаю новин про те, що всі проблеми ліквідовані і у кожній оселі на Новий Рік буде тепло.

***

25 листопада

Пункти обігріву в м. Світловодськ розташовані за такими адресами:
1. Вул. Грушевського, 3
2. Вул. Героїв України, 41
3. Спорт-комплекс ім. А. Тузовського
4. Парк Шевченка
5. На стадіоні ЗОШ ім. І.К. Конько
6. Вул. Героїв України 67 (у дворі)
7. Вул. Героїв України 11 (у дворі)

Усі пункти забезпечені гарячим чаєм, їжею і працюють цілодобово.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

***

Зранку провів чергову нараду із губернатором області, місцевою владою та МНС. Після отримання результатів проходу поліцією будинків, побачили реальні факти... Дома не опалюються, труби не готові, за вихідні сталось 13 нових проривів і зупинена третя котельня согодні вночі. Відповідно було прийнято рішення оголосити надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня у Світловодську.

Також вирішили розгорнути пункти обігріву по всьому місту. Для цього домовились залучити додаткові сили із області та сусідніх міст, щоб швидше все організувати. Мої помічники також знаходитимуться на місцях та допомагатимуть в організації.

Окрім цього, я виділив додаткові кошти, щоб у пунктах обігріву завжди був гарячий чай та їжа.

Домовились, що губернатор сьогодні особисто буде у Світловодську і що всі додаткові сили будуть знаходитись на місці до того часу, допоки ситуація не вирішиться.

Я зараз знаходжусь у Київі у Міністерстві надзвичайних ситуацій та координуватиму ситуацію із ними.

На завтра готую зустріч із вищим керівництвом та губернатором у Києві, щоб разом прийняти рішення, як вивести Світловодськ із цього стану. Щиро вдячний губернатору Андрію Балоню за всебічну увагу і повну залученість у процес вирішення проблеми.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)


***

23 листопада

Уже - 22.00. Дзвінки щодо опалення не припиняються. Дивлюсь на градусник за вікном і постійно думаю про жителів Світловодська. Тому хочу підсумувати, що маємо на сьогоднішній вечір:
  1. Перша основна проблема - відсутність тепла. Друга - відсутність об‘єктивної інформації. Надав доручення за допомогою місцевого управління Нацполіції, ДСНС, управління ЖКГ особисто зробити обхід всіх будинків, зібрати інформацію та зрозуміти проблему в кожному конкретному домі. Додатково ми дізнаємось, де в керуючих компаніях фізично не вистачає слюсарів. Строк - до сьогоднішнього вечора.
  2. На сьогоднішній день підключили усі можливі сили з області, підприємств, аби технічно забезпечити процес ремонту і подачі тепла. Включились в роботу ГЕС, Власівські тепломережі, Дніпро-Кіровоград та інших.
  3. Розгортаємо оперативний штаб на території Світловодськпобуту. До складу входять представники міста, області, Побуту, Нацполіції, ДСНС, електростанції, управлінь міста та мої представники.
  4. Єдина мета - опалення в місті??
    Мене не цікавлять сварки чи звинувачення хто правий, чи винуватий, на ці питання згодом нададуть відповідь правоохоронні органи.
  5. Мене більше не цікавлять звіти в стилі "ми запустили, ми зробили тощо..". Єдиний зрозумілий мені та людям звіт - скільки нових будинків мають тепло в квартирах, коли конкретно і які конкретно будинки підключаються наступними.
  6. Наступна нарада за моєю участю пройде в понеділок пізно увечері.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

***

Я сам батько, дядько, старший брат і син. Я розумію наскільки важлива безпека близьких нам людей. Я завжди мріяв бути чарівником, який може вирішити будь-яку проблему одним помахом руки. Але життя повертає мене в реалії. Навколо проблем потрібно об‘єднуватися із тими, хто може і хто хоче їх вирішити. Бачу, що сьогодні у місті потрібно об‘єднатися підприємцям, місцевій владі, комунальним службам навколо одного - забезпечити запуск тепла в будівлях, замість того, щоб шукати хто винен у більшій чи меншій мірі.

Я у свою чергу продовжую боротися тими шляхами, які доступні мені. У понеділок мої звернення отримають всі служби та відповідальні особи, хто може бути корисним у даній ситуації.

Продовжую постійно тримати руку на пульсі теплових радарів Світловодська.
Тим часом дякую svetlovodsk.com.ua за те, що постійно постачаєте мене інформацією, яка відображує реальний стан справ.



***

Огляд стану в будинках та аварій у місті змушує мене кричати "КАРАУЛ"!

У результаті того, що старт опалювального сезону відбувся із затримкою і температура вже опускається нижче нуля, є приклади просто катастрофічних наслідків! Є будинки, які вже серйозно постраждали. Якщо все буде так, як обіцяють мені представники комунальних служб, то у дев’яноста відсотках будівель на кінець тижня буде тепло. У той же час - лишиться ЦІЛИХ десять відсотків, які ще будуть у холоді!

МНС повинні бути готові надати допомогу мешканцям, які страждають від холоду, можливо, забезпечити евакуацію або ж обігрівально-зігріваючий штаб! Область повинна готуватися до необхідності терміново виділити кошти на екстренні ремонти, аби не допустити незворотніх руйнувань. Кабмін повинен бути готовий до виділення позапланових коштів для усунення наслідків аварій...

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)


***

Вчора о 23.48 закінчив нараду разом із Світловодськпобутом та іншими учасниками телефонної розмови щодо Світловодська.
Ніяк не можу осягнути та виправдати усю халатність місцевих керманичів, яка призвела до цього, проте розумію, що маю використати усі інструменти, щоб врегулювати ситуацію.
Ранок почався із зустрічі у МНС, де мав коротку нараду стосовно можливості підготовки гуманітарного штабу, якщо наступного тижня ще лишиться будинки, у яких ще досі буде відсутнє тепло...
Зараз знаходжусь у дорозі до Світловодська, де на мене чекають представники губернатора, міста, правоохоронні органи та технічні спеціалісти.

Їду для того, щоб відвідати котельню номер 2 та 3, будинки які знаходяться поруч із ними, особисто оцінити усю ситуацію з проривами та темпами їхнього усунення. Адже з одного боку статистика показує кількість підключених будинків, з іншого - наші телефони невпинно дзвонять, сповіщаючи про холодні батареї...
Звісно, відвідаю центральний район, де збудували споруду супермаркету прямо на теплотрасах!!!! Учора вирішили, що цю споруду необхідно демонтувати, щоб дати людям тепло. Про те, хто дав дозвіл на будівництво на теплотрасі ще буду дізнаватись.

Але скажу одне: усе, що зроблене до цього часу міською владою та виконкомом не залишиться безнаказаним. Відповідні депутатські звернення до правохоронних органів направлю і контролюватиму їх із надзвичайною уважністю.

Ще півгодини до Світловодська. Будемо копати правду...

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)


***

21 листопада

Сьогодні за вікном - мінус, вже вода почала замерзати, а у Світловодську ситуація досі катастрофічна!
7 садочків залишаються без опалення, 124 багатоквартирні будинки стоять у холоді!

Вимагаю залучити додаткові ресурси для вирішення проблеми!

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

***

Відсутність тепла у Світловодську – справа, яку особисто "вирощував" своїми руками місцевий очільник Козярчук В. В. із року в рік. Я завжди говорив, що нічого хорошого, окрім нових проблем, такий управлінець не принесе місту. Як наслідок - недолугість, особистий інтерес та безвідповідальність мера сьогодні створили величезну проблему, від якої страждають майже 45 тис людей.

Дякувати Богу нарешті депутати підтримали відставку мера. Проблему, звісно, це не вирішує.

Вирішити її можуть лише якісно нові представники місцевої влади. Тому наступним важливим та необхідним кроком вважаю проведення позачергових виборів не лише мера, а й міської ради, щоб сформувати новий професійний склад депутатів та виконкому, яких у разі виникнення подібного недбальства, чекатиме доля Козярчука В. В.

Уцілому вважаю, що ситуація у місті критична.

Зроблю все від мене залежне, щоб усі винні у цьому безчинстві були покарані.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

***

20 листопада

Питання недопущення катастрофи, закладеної місцевою владою Світловодська турбує кожного! Щодня докладаю всіх зусиль та використовую свої можливості та наданий вами статус народного депутата, щоб вся влада знала і звертала увагу на проблему Світловодська!

Боротьба по-троху дає результати:
  1. Світловодськпобут запустив всі 6 котелень. Як наслідок, трапилося 5 великих проривів. Станом на ранок один усунено, 4 усувають.
  2. У 76-ти будинках уже стало тепло - вчора пізно ввечері отримав підтвердження від ОСББ та ЖЕКів.
  3. У шести садочках діти вже мають теплі батареї. Три школи підключаються прямо зараз.
  4. Сьогодні виділив додатковий бюджет з власного кошту на купівлю обігрівачів в усі дитячі садочки,що досі не мають опалення.
  5. Щоб максимально пришвидшити ремонт теплотраси та відновлення тепла, направив відповідне звернення на Державну службу надзвичайних ситуацій, з проханням надати додаткових людей та техніку для пришвидшення запуску тепла.
P.S. Щиро вітаю рішення міських депутатів про відсторонення нашого горе-мера, водночас нагадую, що саме по собі його відсторонення не вирішує питання тепла та інших проблем світловодчан, а навпаки покладає нову ступінь відповідальності на нових міських керманичів.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)

***

16 листопада

Світловодці у соцмережах та спільнотах повідомляють про те, що район Табурища та Ревівки вже з теплом. Наразі вирішуються питання по котельням №2 та №3. Мешканці вулиці Павлова радіють тому, що з труби котельні №2 вже пішов дим, тож скоро буде тепло і в їх оселях!

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Котельня №2 м.Світловодська


***

15 листопада

"Позавчора, вчора вночі і сьогодні вранці був у Нафтогазі, знаходжусь на постійному зв’язку з губернатором та власниками "Світловодськпобуту", — інформує нардеп. — Кошти, які обіцяла облдержадміністрація — перерахували позавчора, тепер залишилась лише фінансова гарантія банку. Щойно власники "Світловодськпобуту" отримають фінансову гарантію банку — газ піде. З власниками "Світловодськпобуту" домовилися, що вони дають свої особисті кошти та майнові зобов’язання у банк, щоб отримати цю фінансову гарантію. Яременко мене особисто запевняє, що вже другий день знаходиться у банку і що залишилося максимум декілька годин до завершення всіх формальностей... Чекаю щохвилини на новини від нього".

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
"Сьогодні мав ще одну розмову з Прем’єр-міністром. Він мене запевнив,
що з моменту отримання фінгарантії тепло буде ввімкнене".


***

13 листопада

Нардеп заручився підтримкою голови комітету Верховної Ради України з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Андрія Геруса, який особисто пообіцяв допомагати в перемовинах з усіма владними інституціями та "Нафтогазом".

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Андрій Герус, Олесь Довгий


***

12 листопада

У виступі у Верховній Раді звернувся до голови Верховної Ради та усіх обранців, аби спільно вирішити кричуще питання.



Цього ж дня мав півгодинну телефонну розмову з головою Кіровоградської облдержадміністрації Андрієм Балонем, який того дня приїхав у Світловодськ і провів робочу нараду, на якій визначив основні кроки, щоб запустити тепло.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Голова облдержадміністрації Андрій Балонь провів у Світловодську робочу нараду
щодо початку опалювального сезону у місті


***

11 листопада

Оскільки реакції від КМУ не було, нардеп потурбувався про закупівлю електортенів для дитсадків та шкіл і провів перемови з банками, посадовцями облдержадміністрації, власниками тепломережі та "Нафтогазом".

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)


***

8 листопада

Олесь Довгий звернувся публічно, через мережу фейсбук, прем’єр-міністра Олексія Гончарука щодо жорсткого реагування на будь-який саботаж та затримку старту опалювального сезону.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Олесь Довгий звернувся до прем’єр-міністра Олексія Гончарука


***

Літо 2019 року

Нардеп зустрічався з людьми, які не можуть отримати офіційне підтвердження свого від’єднання від мереж та які не можуть отримати дозвіл на відключення. Наслідком зустрічі став запит від 16 жовтня до міністра громад та територій Альони Бабак щодо недопущення зриву опалювального сезону у Світловодську.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ) #ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)
Запит до міністра громад та територій Альони Бабак


***

Лютий 2019

Олесь Довгий звернувся до Мін’юсту з клопотанням про скасування окремого Порядку, який спричиняє юридичну колізію у процедурі відключення квартир від мереж централізованого опалення.

#ТеплоБуде (ОНОВЛЮЄТЬСЯ)



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top