П’ятниця, 29 березня 2024
ТОП-новини Влада

Початок опалювального сезону у Світловодську під загрозою зриву Новина з фото

Початок опалювального сезону у Світловодську під загрозою зриву
Під керівництвом першого заступника голови ОДА Сергія Коваленка відбулось засідання обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. Одне із питань, що розглянуто на засіданні — стан підготовки до опалювального періоду 2019/2020 року.


Так, за словами директора департаменту житлово-комунального господарства ОДА Ольги Довжук наразі звершено підготовку теплових господарств теплопостачальних підприємств, закладів соціальної сфери та житлового фонду до початку опалювального сезону. Заплановані роботи та заходи виконано.

Зокрема, підписано 735 актів готовності теплових господарств закладів соціальної сфери, у тому числі: 323 по загальноосвітніх навчальних закладах, 365 по дошкільних навчальних закладах та 46 лікарень.

За її словами, серед найбільших теплопостачальних підприємств не отримали акти готовності КП "Теплоенергетик" (м.Кропивницький) і СП ТОВ "Світловодськпобут", які не усунули зауваження Держенергонагляду.

Ольга Довжук звернула увагу на складну ситуацію з розрахунками за спожитий природний газ. Рівень розрахунків за поточний рік складає всього 43,9%. Загальний рівень розрахунків 71,8%.

"До переліку 160 підприємств-боржників, які на селекторній нараді озвучив Прем’єр-міністр, потрапили "Кіровоградтепло" і "Світловдськпобут"", — зазначила директор департаменту.


Початок опалювального сезону у Світловодську під загрозою зриву
Ольга Довжук


По місту Світловодськ залишається не вирішеним питання отримання номінацій СП ТОВ "Світловодськпобут". Тут відсутній договір реструктуризації та не забезпечено рівень оплати за спожитий газ 90%. Залишається доплатити 23,2 млн грн для отримання номінацій. Облдержадміністрацією неодноразово зверталась до міської влади для врегулювання ситуації на підприємстві. Зокрема, рекомендувалось СП ТОВ "Світловодськпобут", у разі не погашення заборгованості перед НАК "Нафтогаз України", придбавати природний газ на умовах попередньої оплати у інших газотрейдерів або вирішити питання власникам підприємства щодо поповнення статутного капіталу для погашення вказаної заборгованості. Однак ситуація досі не врегульована. Це засвідчили на засіданні перший заступник міського голови Олена Балюк та гендиректор підприємства Сергій Московський. Хоча загалом місто технічно готове до початку опалювального сезону.

Перший заступник голови ОДА Сергій Коваленко доручив Ользі Довжук проінформувати про ситуацію з опалювальним сезоном обласну прокуратуру та СБУ.

"В умовах, де підприємство на 100% належить приватній особі відповідальність за початок і проходження опалювального сезону несуть міська влада і власник підприємства", — наголосив Сергій Коваленко.


"Власник зобов’язаний відповідно до ліцензійних умов забезпечити місто Світловодськ якісним теплом. Якщо рішення міськвиконкому підприємством не буде виконано, це означає, що ліцензійні умови воно не виконує, тому буде відповідна реакція і дії ОДА".


Початок опалювального сезону у Світловодську під загрозою зриву
Сергій Коваленко


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top