П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Тетяна Дроздова Події

Щоб слово «децентралізація» не лякало людей Новина з фото

Щоб слово «децентралізація» не лякало людей
Навчити працівників засобів масової інформації області професійно висвітлювати реформи децентралізації в Україні — таке завдання перед собою поставили організатори "Медіашколи децентралізації для регіональних журналістів", що відбулася у м.Кропивницький 11-13 квітня.
^ Реклама ^

Досвідчені тренери Сергій Чернявський та Анатолій Шалаєв протягом трьох днів знайомили учасників тренінгу з етапами та цілями реформи. Що насамперед могло би зацікавити (а не налякати!) у нововведеннях пенсіонерів, службовців та чиновників, молодь та громадських активістів, підприємців та фермерів, домогосподарок та домогосподарів? На які запитання потрібно відповідати п’ятьом ключовим аудиторіям, готуючи інформаційні матеріали? Чому у різних груп населення виникають різні побоювання? Відповіді на ці запитання намагалися знайти журналісти разом з тренерами.

Кожен день занять був заповнений різними практичними і теоретичними заняттями, а на підтвердження того, що матеріал засвоєно, журналісти отримали практичне завдання — підготувати матеріал, розрахований на певну категорію читачів з прикладами реформи децентралізації в громадах області. З часом кращі матеріали будуть опубліковані у збірнику Академії української преси "Децентралізація в Україні".

Радниця з комунікації Кіровоградського відокремленого підрозділу Центру розвитку місцевого самоврядування Вікторія Талашкевич провела для учасників медіашколи прес-конференцію, відповіла на більшість запитань, що стосувалися практичної реалізації реформи в області. Відповісти на деякі непрості запитання, що стосувалися окремих районів і можливості (чи неможливості) створення об’єднаних територіальних громад, радниця обіцяла пізніше, проконсультувавшись з колегами.

Захід організувала Академія української преси за сприяння Програми "U-LEAD з Європою", що реалізується Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH за інформаційної підтримки Національної спілки журналістів України.

Щоб слово «децентралізація» не лякало людей


Тетяна Дроздова,
учасниця медіашколи



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top