Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Світловодська народна гра у незаконне звільнення триває. Результати приголомшують! (Частина ІІ) Новина з фото

Світловодська народна гра у незаконне звільнення триває. Результати приголомшують! (Частина ІІ)
Керівників та працівників бюджетних установ продовжують незаконно звільняти. Головні причини — не наш, висловлює свою думку з приводу і без, потреба негайно "пристроїти" на посаду молодого і перспективного. Але ж про це не пишуть у розпорядженнях! "Організовують" прогули, вишукують порушення присяги державного службовця, залучають морально нестійких перевіряльників з області, щоб склали "розстрільний" протокол про невиплату заробітної плати тощо. Суди визнають розпорядження про звільнення протиправними, скасовують розпорядження, поновлюють на роботі. Мільйони гривень з міського бюджету та комунальних підприємств йдуть на виплати середнього заробітку на час вимушеного прогулу, спричиненої моральної шкоди, судового збору тощо. Історій таких десятки, а загальна сума вже виплачених і ще не виплачених коштів перевищує чотирнадцять мільйонів гривень.
^ Реклама ^

Геннадію Френкелю управління освіти молоді і спорту виплачує 389 тис. 230 грн

Нагадаємо хронологію подій. 8 лютого 2021 року Світловодський міський голова Андрій Маліцький уперше звільнив із займаної посади Геннадія Френкеля "за порушення присяги посадової особи місцевого самоврядування". Геннадій Френкель звернувся до суду. А тим часом влада вирішила ліквідувати управління освіти, створити нове — управління освіти, молоді і спорту. Ліквідовували довго, утримуючи двох начальників і голову ліквідаційної комісії майже рік, незаконно звільняючи з посад неугодних рядових працівників управління. І усі ці титанічні зусилля влади, подейкують знавці, направлялися виключно на те, щоб поновленому на посаді Френкелю не було куди повертатися.

13 травня 2021 року суд визнав дії міського голови протиправними, скасував розпорядження, поновив Френкеля на посаді та зобов’язав виплатити йому компенсацію. 28 травня 2021 року Маліцький знову звільнив Френкеля "за прогули". 30 червня 2022 суд скасував і це розпорядження міського голови, визнав його протиправним та поновив Френкеля на посаді. 1 липня 2022 року одним днем Маліцький поновив на посаді і звільнив Френкеля. 28 грудня 2022 року Кіровоградський обласний апеляційний суд постановив:

"Стягнути з Управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 28 травня 2021 року по 1 липня 2022 року включно, в розмірі 259 309,05 грн".


19 січня 2023 року суд скасував розпорядження міського голови від 1 липня 2022 року та поновив Френкеля на посаді начальника управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради з 4 липня 2022 року, а також стягнув з управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради на користь Френкеля середній заробіток за час вимушеного прогулу за період 4 липня 2022 року по 19 січня 2023 року у розмірі 189 970,00 грн. 6 лютого 2023 року Маліцький видав розпорядження №43-к, яким знову поновив Френкеля на посаді, а потім звільнив.

За рішенням чергового суду, у червні 2023 року Маліцький знову поновив на посаді Френкеля, а з 1 липня встановив йому такий режим роботи: 1 годину на місяць. Крім того, попередив його про звільнення з 14 вересня 2023 року в зв’язку з ліквідацією управління. Примітно, що попереднi два звільнення були з тієї ж причини. Суди щоразу розглядали цю причину як протиправну.

27 липня 2023 року третій апеляційний адміністративний суд ухвалив рішення, яким апеляційну скаргу Френкеля задовольнив частково та стягнув з управління освіти виконкому міськради 272 606 грн 95 коп.

На сьогодні сума коштів, які виплатили і продовжують виплачувати Геннадію Френкелю з міського бюджету (за його власними підрахунками) становить 389 тис. 230 грн.

Суди тривають. Сума виплат неодмінно збільшиться.


Вісім звільнених працівників управління освіти отримають з бюджету 1 млн 400 тис. грн

Мова йде про головного бухгалтера, заступника головного бухгалтера, начальника господарчої групи, секретарки керівника, спеціаліста управління, керівника і двох спеціалістів методичного кабінету.

Хто-небудь повірить у те, що усі ці працівники були безвідповідальними прогульниками, яких потрібно було звільнити з роботи? Тож, за чий кошт бенкет? Правильна відповідь — за кошти міської громади, через надзвичайно недолугі розпорядження найнятого менеджера — міського голови.

Далі буде.

Документи:
https://reyestr.court.gov.ua/Review/112670446

https://reyestr.court.gov.ua/Review/112489806


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top