Понеділок, 06 травня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Світловодська народна гра у незаконне звільнення триває. Результати приголомшують! (Частина І) Новина з фото

Світловодська народна гра у незаконне звільнення триває. Результати приголомшують! (Частина І)
Керівників та працівників бюджетних установ продовжують незаконно звільняти. Головні причини — не наш, висловлює свою думку з приводу і без, потреба негайно "пристроїти" на посаду молодого і перспективного. Але ж про це не пишуть у розпорядженнях! "Організовують" прогули, вишукують порушення присяги державного службовця, залучають морально нестійких перевіряльників з області, щоб склали "розстрільний" протокол про невиплату заробітної плати тощо. Суди визнають розпорядження про звільнення протиправними, скасовують розпорядження, поновлюють на роботі. Мільйони гривень з міського бюджету та комунальних підприємств йдуть на виплати середнього заробітку на час вимушеного прогулу, спричиненої моральної шкоди, судового збору тощо. Історій таких десятки, а загальна сума вже виплачених і ще не виплачених коштів перевищує десять мільйонів. Точну цифру сподіваємося отримати незабаром з офіційного джерела.
^ Реклама ^

Галині Петронюк КНП "Світловодська ЦРЛ" виплатила 276 тис. 519 грн

У цю суму входить: середній заробіток за час вимушеного прогулу — 230 594 грн; моральна шкода — 20 000 грн; судовий збір — 1984 грн; витрати на правову допомогу — 17 500 грн; державний судовий збір — 6441.

Нагадаємо, що Світловодський міськрайонний суд (суддя Світлана Андріянова) 6 лютого 2023 року поновив на посаді завідувачку жіночою консультацією КНП "Світловодська ЦРЛ" Галину Романівну Петронюк.

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Суд поновив на посаді Галину Петронюк

"Визнати протиправними та скасувати накази виконуючого обов’язки директора комунального некомерційного підприємства "Світловодська центральна районна лікарня" Світловодської міської ради Савича С.В. за №06-01/133-к від 02.05.2022 року "Про звільнення Петронюк Г.Р." та за №06-01/135-к від 02.05.2022 року "Про звільнення по сумісництву", — йдеться у рішенні суду.


В.о. директора КНП "Світловодська ЦРЛ" СМР Сергій Савич, коментуючи нашому виданню ситуацію, що склалася, назвав рішення суду абсурдним та додав:

"Суд тимчасово створив нам незручності, але чекаємо рішення апеляційного суду, яке буде ухвалене на користь КНП, я думаю".


МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: "Рішення Світловодського міськрайонного суду вважаю абсурдним", — Сергій Савич

Ще раз публічно образив колегу, назвавши її "хронічним прогульником, некомпетентним керівником, який не міг організувати роботу…" Дивіться вище: моральна шкода обійшлася ЦРЛ у 20000 гривень.

30 травня апеляційний суд залишив в силі рішення Світловодського міськрайонного. КНП "Світловодська ЦРЛ" вирішила не зупинятися і дійшла до касаційного суду. Заяву не прийняли.

Посаду завідувачки жіночої консультації швиденько чи то скоротили, чи поєднали з посадою завідувача акушерсько-гінекологічним відділенням, щоб не було куди поновлюватися Галині Петронюк. Але це було теж незаконне рішення, яке з великою часткою вірогідності теж скасує суд і далі будуть ще витрати, які ляжуть тягарем на КНП, а не на особисто в.о. директора.

Ухвала: opendatabot.ua


Юрій Котенко отримає від КНП "Світловодська ЦРЛ" 292 тис. 47 грн 21 коп.

Таке рішення ухвалив Світловодський міськрайонний суд (суддя Юлія Макарова).

Світловодський міськрайонний суд Кіровоградської області 25.07.2023 року розглянув цивільну справу про поновлення на роботі та стягнення заробітної плати за час вимушеного прогулу та моральної шкоди за позовною заявою адвоката Лисенка Володимира Анатолійовича в інтересах Котенка Юрія Миколайовича до Світловодської міської ради, Світловодського міського голови Маліцького Андрія Івановича, комунального некомерційного підприємства "Світловодська центральна районна лікарня" Світловодської міської ради.

"Суд вирішив: стягнути з Комунального некомерційного підприємства "Світловодська центральна районна лікарня" Світловодської міської ради на користь Котенка Юрія Миколайовича середній заробіток на час вимушеного прогулу за період з 11 березня 2022 року по 30 грудня 2022 року в сумі 292047 (двісті дев’яносто дві тисячі сорок сім) гривень 21 коп. після утримання всіх податків і зборів.
Допустити негайне виконання судового рішення в частині стягнення з КНП "Світловодська ЦРЛ" на користь Котенка Юрія Миколайовича середнього заробітку в межах платежів за 1 місяць".


Рішення суду може бути оскаржене до Кропивницького апеляційного суду протягом 30 днів з дня його проголошення в порядку ст. 355 ЦПК України.
Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. Принаймні, 2 учасники справи вирішили подати апеляційну скаргу.

Середній заробіток за 1 місяць Юрій Котенко вже отримав у сумі 25443 грн 25 коп. Решту сподівається отримати після того, як апеляційний суд залишить рішення Світловодського суду в силі. А там і 10 тис. грн моральної шкоди, і відшкодування витрат на судові збори, і кінець виснажливої боротьби довжиною у півтора роки. 27 серпня йому виповниться 60. Можна йти на заслужений відпочинок, адже повертатися на руїни Світловодської ЦРЛ немає ніякого сенсу, вважає досвідчений керівник.

Далі буде.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top