Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Суд зобов’язав Маліцького поновити на посаді Френкеля. Втретє Новина з фото

Суд зобов’язав Маліцького поновити на посаді Френкеля. Втретє
Кіровоградський обласний апеляційний суд вже втретє (!) визнав протиправними дії міського голови та скасував його розпорядження щодо звільнення Геннадія Френкеля з посади начальника управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради. Крім того, на користь Френкеля суд зобов’язав стягнути з управління освіти (міського бюджету) чималу суму коштів.
^ Реклама ^

Нагадаємо хронологію подій.

8 лютого 2021 року Світловодський міський голова Андрій Маліцький вперше звільняє із займаної посади Геннадія Френкеля "за порушення присяги посадової особи місцевого самоврядування" (дослівно).

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Маліцький звільнив Френкеля за порушення Присяги

Геннадій Френкель звернувся до суду, адже був категорично незгідним із діями Маліцького.

Пізніше старе управління освіти взагалі ліквідували, а замість нього створили нове — управління освіти, молоді спорту (об’єднали освіту та спорт).

13 травня 2021 року суд визнає дії міського голови протиправними, скасовує рішення щодо звільнення Френкеля, поновлює його (Френкеля) на посаді та зобов’язує виплатити йому компенсацію.

28 травня 2021 року Маліцький знову звільняє Френкеля "за прогули".

30 червня 2022 суд скасовує і це рішення міського голови, визнає його протиправним та поновлює Френкеля на посаді.

Далі взагалі відбувається "цікава" річ. 1 липня 2022 року Маліцький поновлює на посаді та одразу звільняє Френкеля (в один день!).

28 грудня 2022 року Кіровоградський обласний апеляційний суд постановив:

"Стягнути з Управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу, починаючи з 28 травня 2021 року по 1 липня 2022 року включно, в розмірі 259 309,05 грн".


Крім цього на його користь стягується з відповідача грошова компенсація за невикористані дні щорічної відпустки за період з 28.05.2021 року по 01.07.2022 року.

19 січня 2023 року суд скасовує розпорядження міського голови від 1 липня 2022 року та поновлює Френкеля на посаді начальника управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради з 4 липня 2022 року.

"Стягнути з управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради на користь ОСОБА_1 середній заробіток за час вимушеного прогулу за період 4 липня 2022 року по 19 січня 2023 року у розмірі 189 970,00 грн. (сума зазначена без урахування обов’язкових утримань)", — йдеться у рішенні суду.


6 лютого 2023 року Маліцький видає розпорядження №43-к, у якому він знову поновлює Френкеля на посаді:

"Поновити Френкеля Геннадія Юрійовича на посаді начальника управління освіти виконавчого комітету Світловодської міської ради з 4 липня 2022 року", — пише міський голова у своєму розпорядженні.


Що далі? Знову звільнення, потім суд? Знову великі виплати з міського бюджету?

Зрозуміло, що Маліцький за будь-яких обставин не буде працювати з Френкелем і знову буде шукати приводи для його чергового звільнення, а останньому вже й працювати не треба, адже через незаконні рішення (доведено у суді тричі!) міського голови він періодично отримує непогану компенсацію з міського бюджету.

***

Нагадаємо, нещодавно суд поновив на посаді лікарку Галину Петронюк. Крім відшкодування у розмірі 230 тисяч 594 гривень за час вимушеного прогулу, суд постановив стягнути на користь Галини Петронюк 20 тисяч моральної шкоди та 1984 гривні за понесені витрати на оплату судового збору.

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: Суд поновив на посаді Галину Петронюк

В.о. головного лікаря КНП "Світловодська ЦРЛ" СМР Сергій Савич назвав таке рішення суду "абсурдним" (дослівно) та висловив переконання у тому, що рішення апеляційного суду буде ухвалене на користь Світловодської ЦРЛ.

МАТЕРІАЛ ЗА ТЕМОЮ: "Рішення Світловодського міськрайонного суду вважаю абсурдним", — Сергій Савич


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top