Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Тетяна Дроздова ТОП-новини Влада

Плахотний — Вороний. Кому доведеться керувати ККП через місяць? Новина з фото

Плахотний — Вороний. Кому доведеться керувати ККП через місяць?
Мова йде про КП "Світловодський комбінат комунальних послуг", адже дію контракту з його директором Олександром Плахотним, припинено, а на його місце призначено Ігоря Вороного. Лише на місяць.
^ Реклама ^

Прокоментувати скандальну ситуацію, що склалася навколо збиткового і, на перший погляд, нікому нецікавого підприємства та його керівництва, нашому виданню запропонував сам секретар Світловодської міської ради Юрій Сапянов, адже саме він видав два розпорядження поспіль щодо припинення контракту з Олександром Плахотним та про контракт з Ігорем Вороним.

Почав з передісторії. Сміттєзвалище секретар ради неодноразово відвідував, бачив безлад, фільмував свої спостереження і викладав на своїй сторінці у фейсбуці. Критику, яка постійно лунає від депутатів міськради та пересічних громадян, сприймає нормально. Але те, що показник його роботи, як очільника міста, у сфері ЖКГ, оцінюється як нульовий, вже починає набридати, здається. Тому він і вирішив вжити кардинальних заходів.

Плахотний — Вороний. Кому доведеться керувати ККП через місяць?

15 квітня на ранковій нараді, яка відбулася у кабінеті першого заступника міського голови Олени Балюк, Юрій Сапянов поставив питання директору КП "СККП" Олександру Плахотному:

"Хто виконує обов’язки директора КП на час його відсутності (хвороба, відпустка тощо) та яким документом це встановлено?"


Олександр Плахотний відповів:

"На час моєї відсутності обов’язки директора має виконувати головний інженер Олександр Денисенко, але він вже півроку хворіє. Якщо хочете мене звільнити, то звільняйте!"


Після такої заяви Сапянов запропонував Плахотному ознайомитися з розпорядженням від 15 квітня 2020 р. №140к "Про припинення дії контракту та звільнення з посади", поставити свій підпис про ознайомлення або зробити письмові зауваження.

Плахотний відмовився від таких пропозицій і сказав:

"Звільняйте!"


Плахотний — Вороний. Кому доведеться керувати ККП через місяць?
Олександр Плахотний. Фото: Ігор Котляров (архів)


Не зважаючи на вимогу Сапянова до Плахотного залишитися на нараді, останній покинув кабінет.

Уся ця історія має документальне підтвердження під назвою "Акт", який підписали сам Юрій Сапянов та учасники наради: Олена Балюк, Віктор Самоляк, Руслан Соловей, Олександр Возний.

Сам Олександр Плахотний після цього демаршу пішов на лікарняний, про що і повідомив Олені Балюк. Тож реалізувати розпорядження щодо звільнення директора КП не можна, доки Плахотний не одужає, але ж і залишати підприємство напризволяще — теж не вихід! З цією метою спробували знайти охочих очолити КП (хоча б тимчасово) серед працівників КП. Головні спеціалісти — бухгалтер, механік та енергетик — відмовилися. Тож довелося шукати керівника за межами підприємства. І знайшли!

Це Ігор Петрович Вороний. Після підписання контракту 15 квітня його одразу представили колективу. Сапянов і супроводжуючі його особи (юрист, кадровик та інші) трохи здивувалися, приїхавши на підприємство, коли побачили там Плахотного — живого і здорового. Участі в урочистостях з нагоди знайомства нового керівника з підлеглими він взяти не побажав і поїхав геть.

З новопризначеним директором Ігорем Вороним ми зустрілися 16 квітня у кабінеті Олени Балюк, де вони разом із Сапяновим говорили про його перші кроки. Розповідати про себе він не побажав, більше того, відмовився назвати посаду і установу, у якій він працював до цього. Дивна поведінка, погодьтеся!

Плахотний — Вороний. Кому доведеться керувати ККП через місяць?
Ігор Вороний. Фото: особиста сторінка Ігоря Вороного у ФБ


За 2 хвилини ми встановили, що він працює керівником господарчої групи комунального закладу "Світловодський центр обслуговування закладів освіти Світловодської районної ради". Наразі перебуває у відпустці за основним місцем роботи, вочевидь не впевнений, що буде мати довгостроковий контракт з міською владою. Адже розпорядженням секретаря ради Юрія Сапянова №141к від 15 квітня з ним укладено контракт з 16 квітня по 15 травня 2020 року, "враховуючи відсутність посадової особи, на яку можна покласти виконання обов’язків директора із числа штатних працівників для забезпечення стабільної роботи підприємства…"

Як будуть розвиватися події далі? На це запитання однозначної відповіді немає. Юрій Сапянов припускає навіть такий варіант — Плахотний вийде на роботу, передумає звільнятися і почнуть вони з Вороним працювати разом на благо Світловодська… Посаду, крім директорської, знайти можна…


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top