Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Опадів випало багато, але ситуація не класифікується, як надзвичайна Новина з фото

Опадів випало багато, але ситуація не класифікується, як надзвичайна
Як нам повідомив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Руслан Соловей, у зв’язку зі зливою у п’ятницю, 3 липня, в адмінбудівлі відбулося засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій під головуванням Сергія Філоненка.
^ Реклама ^

З довідки гідрометобсерваторії стало відомо, що найбільш інтенсивна злива спостерігалася 2 липня з 15:57 до 16:20. У цей проміжок часу у місті випало 19,1 мм опадів за годину, а згідно з класифікатором надзвичайною ситуація вважається тоді, коли за годину випадає 30 або більше міліметрів опадів. Але навіть не досягнувши критичної позначки, злива наробила багато лиха мешканцям нижньої частини міста. Тож на засіданні було прийнято рішення виділити бензин для насосної техніки рятувальників з міського резерву паливно-мастильних матеріалів, аби не було перебоїв з відкачуванням води.

Руслан Соловей відзначив злагоджені та оперативні дії рятувальників. За його словами, дуже добре спрацювала дільниця з водопониження комунального підприємства "Комбінат комунальних послуг", її троє працівників упродовж трьох діб героїчно боролися з підтопленням. За цей час у них сталося дві аварії – спочатку вийшов з ладу вакуумний насос на Великому озері, його довелося вночі ремонтували, а в суботу вийшла з ладу засувка на насосній станції, тож територія Хмельницького мікрорайону опинилася під загрозою ще більшого підтоплення. За допомогою пожежної техніки та електронасоса цього вдалося запобігти.

Станом на 6 липня ситуація стабільна, звісно багато городів ще підтоплені, але вода поступово відходить, наголосив Руслан Миколайович.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top