П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Здоров'я

У Світловодську вісім осіб самоізолювалися Новина з фото

У Світловодську вісім осіб самоізолювалися
А через ізолятор при міському Центрі первинної медико-санітарної допомоги щодня проходить до десяти нових пацієнтів.
^ Реклама ^

Усе, що стосується роботи світловодського ЦПМСД в умовах карантину і надзвичайної ситуації через COVID-19, знаходиться під контролем. Про це газеті "Світловодськ вечірній" повідомила головлікарка Центру Людмила Шумейко.

На сьогодні, 26 березня, вісім осіб, що повернулися з-за кордону (сім — з Польщі, один — з однієї з Прибалтійських країн), перебувають у домашній самоізоляції.

"Інформація про таких людей надходить до нас від прикордонної служби. І на її основі наші сімейні лікарі, коли ці люди приїздять до Світловодська, з ним зв’язуються телефоном і, з’ясувавши всі нюанси, рекомендують їм побути дома у самоізоляції. Поки що всі прибулі з розумінням ставляться до таких вимог і рекомендацій. З ними підтримується регулярний телефонний зв'язок. Їхнє самопочуття наразі задовільне", — говорить Шумейко.


Стосовно оперативно влаштованого в ЦПМСД ізоляторі з окремим входом, де відповідно екіпірований лікар приймає "температурних" хворих, то через нього (ізолятор), за словами Шумейко, щодня проходить до десятка пацієнтів. Окрім огляду, до обов’язків приймаючого лікаря входить проведення такого собі анамнезу. Тобто, він розпитує у хворого у всіх подробицях, де і з ким він контактував протягом останніх двох тижнів. Потім хворий проходить тести. І у разі потреби направляє пацієнтів до лікарів більш вузького профілю.

"На жаль, ми і досі не отримали швидких тестів на коронавірус, хоча їхню вартість ми повністю оплатили. Дуже надіємось, що найближчими днями вони до нас надійдуть", — підсумувала головлікарка.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top