Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Здоров'я

У Кіровоградській ОДА назвали умови, за яких область може перейти до помаранчевої зони карантинних обмежень Новина з фото

У Кіровоградській ОДА назвали умови, за яких область може перейти до помаранчевої зони карантинних обмежень
Сьогодні, 2 листопада, під головуванням очільниці Кіровоградської ОДА Марії Чорної відбулась онлайн-нарада з головами територіальних громад, на якій обговорили епідемічну ситуацію з коронавірусною інфекцією в області.


Головна санітарна лікарка Кіровоградщини Надія Оперчук повідомила, що епідситуація в Україні з кожним днем стає все напруженішою.

"Ми спостерігаємо збільшення захворюваності серед дітей, та кількість летальних випадків. За останню добу маємо 74 нових випадки захворювання на Кіровоградщині, у тому числі 6 — серед дітей, 93 пацієнти одужали, 4 летальних випадки. Кількість активних хворих, яка перебуває як на стаціонарному, так і на амбулаторному лікуванні — 2 782. Для нашої області — це великий показник", — повідомила Надія Оперчук.


Також вона наголосила, що територіальним громадам слід оперативніше надавати інформацію про одужання пацієнтів від коронавірусу для якіснішого ведення статистики в області, і акцентувала на важливості проведення на територіях швидких тестів на ковід, адже це дасть змогу своєчасно виявити інфекцію та не допустити її розповсюдження.

Наразі Кіровоградська область разом із Закарпатською перебуває у жовтій зоні карантинних обмежень.

"Але з кожним днем фіксується зростання показників захворюваності — індикаторів епіднебезпеки, які наближаються до граничної цифри. На сьогодні рівень госпіталізації 48,3%, базовий показник — 60%, тобто залишилось 11,7% до наближення до такого рівня госпіталізації, який свідчитиме про перехід області до помаранчевої зони", — сказала Надія Оперчук.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top