Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Здоров'я

Запрошуємо всіх вакцинуватися! Новина з фото

Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Такий заклик на своїй офіційній сторінці у фейсбуці розмістила адміністрація комунального некомерційного підприємства "Центр первинної медико-санітарної допомоги Світловодської міської ради" (КНП "ЦПМСД СМР") сьогодні, 6 серпня.
^ Реклама ^

У повідомленні зокрема йдеться про те, що у Світловодську центр вакцинації населення проти COVID-19 працює у приміщенні Світловодського міського Палацу культури за адресою: вул.Приморська, 16. Центр працює щоденно з 9:00 до 14:00. Вакцинація проводиться медичними працівникам КНП "ЦПМСД СМР".

У наявності є такі вакцини, які рекомендовані ВООЗ:
  • Pfizer/ BioNtech — вакцину BNT162b2 створила німецька фармацевтична компанія BioNtech спільно з американським фармацевтичним гігантом Pfizer. Робити щеплення вакциною вперше почали у Великій Британії. Її створили на основі рибонуклеїнових (РНК) кислот, така технологія вперше отримала дозвіл на використання.
  • Moderna — вакцину mRNA-1273 створила американська компанія Moderna. Виробляють її у штаті Массачусетс. Як і вакцину Pfizer/BioNtech, препарат Moderna створили на основі рибонуклеїнових кислот, обидві вакцини містять матричну РНК і дуже схожі між собою. Опинившись в організмі, матрична РНК потрапляє в клітину і починає синтезувати патогенно-специфічні антигени, які викликають імунну реакцію. Кислота кодує синтез в клітини, в які вона потрапляє, синтез С-протеїну, шипоподібного протеїну, який є головною особою в цьому вірусі. У зв’язку з тим, що він чужий для людини, він викликає у людини проти себе імунну відповідь. Зокрема синтезують антитіла, і потім ті антитіла, які формуються в організмі людини, вони перешкоджають взаємодії з клітиною господаря.
  • CoronaVac — вакцину створила китайська фармацевтична компанія Sinovac спільно з біомедичним дослідницьким інститутом Butantan у Бразилії та індонезійською компанією Biofarma. СoronaVac — це цільновірусна інактивована вакцина. Коли вакцину вводять в організм, імунітет реагує не лише на спайковий білок, а на весь вірус. Вакцина класична, вірус спочатку вирощується на культурі клітин, після чого його інактивують, і вже цей інактивований вірус і його фрагменти представляють собою вакцину. Тобто це не осередок гену, а фрагменти вірусу. І ця вакцина вводиться внутрішньом'язово, і одразу йде імунна відповідь.

Запрошуємо всіх охочих вакцинуватися! Це важливо!

Із собою необхідно мати документ, що підтверджує особу (паспорт, ідентифікаційний код), маску і бути здоровим.

Обов’язково не забувати дотримуватись дистанції.

Бажаємо здоров’я!

Адміністрація КНП "ЦПМСД СМР"
Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Запрошуємо всіх вакцинуватися!
Запрошуємо всіх вакцинуватися!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top