Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко ТОП-новини Влада

"А я кажу: воно само не розсмокчеться", — провідна теза мера на понеділковій нараді 12 червня Новина з фото

"А я кажу: воно само не розсмокчеться", — провідна теза мера на понеділковій нараді 12 червня
І на додачу: ані Світловодську, ані його народонаселенню не варто розрахувати на державну та обласну підтримку — самотужки оптимізуємося, скоротимося, утеплимося.
^ Реклама ^

Перше "вкидання" не вельми втішної для міста інформації здійснила начальниця фінуправління Наталя Яременко… Виконання плану, за її словами, за шість місяців поточного року, разом із Власівкою, склало 98,2% — бюджет поповнився на 46,09 мільйонів гривень. Цих роздобутих грошей, згідно висновків Колегії Департаменту фінансів ОДА, яка відбулася напередодні, вистачає лишень на підтримку захищених бюджетних статей — зарплата бюджетникам та сплата за спожиті бюджетними установами енергоносії. І все. Що є свідченням напруженості міського бюджету, у якому до кінця року не вистачає 23 мільйона гривень.

"Ви меня слышите?! Я буду принимать серъёзные меры, вплоть до увольнения руководителей падразделений", — обірвавши фінансистку, але чомусь, московітською мовою пригрозив Валентин Козярчук принишклим "рукавадітєлям падраздєлєній".


В цьому зв’язку, мер вкотре наголосив на тому, що розпорядники бюджетних коштів мають оптимізувати свої витрати та активно долучатись до програм, направлених на жорстке енергозбереження. А 20 мільйонів гривень з обласного та державного бюджетів, виділених на ремонт вулиці Єгорова, він назвав подачкою, схожою на п’ять мільйонів гривень на ремонт інфекційного відділення Світловодської ЦРЛ, виділених із держбюджету — під зиму виділили, до кінця року не засвоїли і більша частина з виділеного знов повернулася до держбюджету

Дорожньо-ремонтну тематику пан Валентин доповнив бажанням розірвати договір, укладений УЖКГ на ремонт греблі. Межі міста у тому напрямку закінчуються на шлюзовому переході, тобто, далі — вже не Світловодськ. А раз так — нічого міському бюджетові витрачатись на ремонтування того, що йому не належить. І аби довести це, градоначальник заявив про намір встановити на майданчику перед цим шлюзовим переходом пересувний наметовий мерський кабінет, де він буде проводити як прийом громадян, так і різні робочі наради, включно із засіданнями міськвиконкому. У цьому контексті від Козярчука дісталося заступникові начальника УЖКГ Вікторові Боровському, який поставив свій підпис під актом виконаних робіт, пов’язаних із укріпленням "порепаного" будинку на Приморській, 24 — ремонт, за його словами, зроблено геть паскудно.

"Дісталося на горіхи" і головлікареві ЦРЛ Юрієві Котенку, який, коли дійшла черга до нього, розповів про те, як його підрозділ і оптимізується, і новою медтехнікою оснащується тощо. Та це не пом’якшило суворість градоначальника. Позитив від головлікаря затьмарив інцидент цієї суботи, коли завідуюча поліклінікою розпорядилася позачиняти на замки всі тамтешні двері — наркомани, мов, туди проникають і "тирять" усе підряд, включно із сантехнікою у вбиральнях… Та, як виявилось, у тамтешніх кабінетах по суботах ведуть прийом медики Центру первинної медико-санітарної допомоги, який орендує їх (кабінети) у поліклініки. Тож, окрім злодійкуватих "нариків", на той суботній час перед заритими дверима цієї лікувальної установи скупчились ще і хворі, включно з дітьми, і лікарі ЦПМСД, які мали вести прийом цих самих хворих… І хоча Котенко повідомив, що се непорозуміння було виправлено і воно вже не повториться, градоначальник пригадав йому ще один ляп: він (градоначальник), разом з "президентом" Грузії (як він його сам називає) Міхаїлом Саакашвілі, навідалися напередодні Дня міста на станцію Екстреної медичної допомоги, яка розташована в одному будинкові з Дитячим відділенням, де у гаражі поряд пани Валентин і Міхо виявили діжки з бензином, яким заправляються карети цієї самої допомоги… Це неприпустимо, гримів на Котенка Козярчук, погрожуючи йому звільненням.

До речі, щодо дня міста… Надія Клокар, начальниця управління культури й туризму, виявилась чи не єдиною учасницею наради, яка отримала схвальну оцінку мера за організацію і проведення цього самого Дня.

А далі начальник УСЗН Ірина Котенко доповіла, що вже від сьогодні її управління, маючи всі необхідні інструкції від свого міністерства (соціальної політики), щільно приступає до нарахування населенню літніх субсидій. Але, за словами пані Ірини, далеко не всі із 16-ти з половиною тисяч заявників отримають ці субсидії, адже, близько семи тисяч з них мають заборгованість по сплаті за компослуги. Задля виправлення ситуації, УЖКГ активно сигналізує цим самим боржникам поквапитись погасити заборгованість або укласти договір з надавачем компослуг про реструктуризацію боргів.

Коли ж настала черга секретаря міськради Юрія Сапянова, який (втім, як більша частина депутатів) з Козярчуком "на ножах", він (Сапянов), окрім повідомлення про замах на міськдепа Юрія Лукинського, хотів би з’ясувати, звідки "ростуть ноги" у чуток, про те, що в міськдепівському середовищі функціонує така собі "каса допомоги", з якої обранці отримують по півтисячі доларів за "правильні" голосування… До поліції треба писати заяву, "дружньо" порадив міський голова.

"А я кажу: воно само не розсмокчеться", — провідна теза мера на понеділковій нараді 12 червня

Це саме він порадив і директорові Центру зайнятості Іллі Домбровському. Хоча доповідь пана Іллі розпочиналася досить нейтрально — мовляв, на підприємствах "Об’єднання Дніпроенергобудпром" гостро не вистачає робочих. Натомість МРЦЗ не в змозі задовольнити сей попит — бо питому вагу його (Центру) утриманців складають жінки та люди з інвалідністю, які не потягнуть важкої фізичної праці в ОДЕБП. В цьому зв’язку, доповідач дорікнув деяким можновладцям за їхнє твердження, що Центр підгодовує дармоїдів.

— Хто, хто це казав? Назвіть конкретно і — заяву до поліції, — обурено відреагував Козярчук.

— Та ви ж і казали на одній із зустрічей у Палаці культури, назвавши тоді Центр раковою пухлиною, — конкретикою на конкретику відповів Домбровський.

— Ну-у, це моє особисте переконання. — знайшовся мер. — Бо, якби я був керівником уряду, я би усе це поламав…


Не менш рішуче пан Валентин налаштований і на боротьбу із громадянами-злісними неплатниками за вивезення побутового сміття, яке на тернах міста здійснює "Комбінат комунальних послуг". Його начальник, Олександр Плахотний, поремствував на те, що така несплата вже завдала збитків ККП у 750 тисяч гривень. І суди, до яких звертаються комунальники, нічим не можуть зарадити. Виконавча служба, на яку покладено виконання судових рішень, констатує відсутність майна у засуджених боржників, яке можна було би конфіскувати за борги.

"Ну, то тоді разом з Каличем(?) ви заходите до мене — і ми шукаємо шляхи, як забирати майно у таких людей", — вкотре продемонстрував свою рішучість градоначальник.


…А на завершення засідання присутні на ньому деякі міськдепи взяли у щільне кільце спікера Сапянова, прагнучи записатися до "каси допомоги" — тої самої, з якої обранцям виплачують по 500 доларів за "правильні" голосування.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top