П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Відео Події

Гілка на гілку… Вже до суду дійшло Новина з фото Новина з відео

Гілка на гілку… Вже до суду дійшло
Коли світловодські обранці проводили 9 грудня свою майже раптову позачергову 28-у сесію, де вточнили міський бюджет-2016 і подолали пручання мера Козярчука, якому вони на листопадовій сесії радили "зняти" його комунальну заступницю Нестеренко, градоначальник, який "самоусунено" лиш сидів поряд із головуючим спікером Сапяновим, кілька разів кинув, що дана сесія процедурно невірна. А відтак, він позиватиметься з цієї причини до суду, попередив він бунтівних міськдепів. І позвався…


Від учорашнього дня у тутешньому міськрайсуді, за головування судді Тетяни Гонтаренко, стартував адміністративний процес, який обіцяє стати і затяжним, і веселим.

Отже, по один "барикад" голова виконавчої гілки влади міста Валентин Козярчук, по інший — голова представницької гілки, секретар міськради Юрій Сапянов разом із більшістю міськдепів, які того дня (9 грудня) затвердили відповідні сесійні рішення під номерами 600 і 598 (перше — щодо бюджетних уточнень, друге — щодо Нестеренко). Так от, учора, на прохання відповідача Сапянова, якому елементарно фізично забракло часу підготувати необхідні документи та клопотання, суддя оголосила перерву у засіданні до наступного дня.



Але перед цим, вона таки задовольнила його "мольбу" не призупиняти — на вимогу Козярчука — виконання рішень позачергової сесії 9 грудня. Адже ж у такому випадку — аж поки будуть вирішені питання по суті — бюджетники ризикували би залишитись без зарплат напередодні Нового року, діабетики — без інсулінів і таке інше.

І сьогодні було продовжено… У позивача, окрім "білодомівського" юриста Романа Ткаченка, який надав клопотання заслухати кількох міськдепів у якості свідків, з’явився ще однин захисник Жанна Мельниченко. А от у відповідачів на чолі зі спікером Сапяновим, який, також, додав кілька клопотань щодо залучення свідків, інших незручних для мера документів та диску із фрагментами відеозапису його (мера) пресової конференції 8 грудня (мов, позивач знав про заплановану "бунтівну" сесію, а сам же стверджує, що не знав), як виявилось, немає жодного захисника. Причину цього курйозу, розкрив один з відповідачів, міськдеп Марк Сіромаха: річ у тім, що представник позивача (мався на увазі Ткаченко), за своїми посадовими обов’язками, має представляти інтереси ради. Тобто, "радівський" юрист виступає проти ради на боці Козярчука. А от щоби "радівці" отримали і собі законного захисника, у того захисника має бути довіреність на це за підписом… міського голови.

"Це рівнозначно тому, якби прокурор, заінтересований у найбільш суворішому покаранні для злочинця, був наділений правом надавати або не надавати захисника для цього самого злочинця", — кулуарно прокоментував пан Марк дану правову колізію, додавши, що на завтрашній черговій сесії обранці-відповідачі вимагатимуть від градоначальника підписати довіреність на вкрай необхідного для них захисника.


В цьому зв’язку, зокрема, у засіданні оголошено перерву до понеділка, 26 грудня.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top