Четвер, 28 березня 2024
ТОП-новини Відео Влада Події

Хто у нас Гора, а хто Магомет? Новина з фото Новина з відео

Хто у нас Гора, а хто Магомет?
20 грудня стало тим днем, коли затяжне протистояння поміж міським головою і більшістю депутатського корпусу пішло "гуляти" у маси. Особливо, на вечір цього дня…


Розпочалося все о 10-й ранку з позачергової 29 сесії міськради, для проведення якої зареєструвалися аж сім обранців та восьмим — головою. Решта міськдепів, починаючи від 7 грудня, проігнорували і цю позачергову. Авжеж, вирішили вони, якщо ми не зібрались 7-го, то ми зібрались 9-го і затвердили два рішення порядку денного — вточнили міський бюджет до кінця року і підтвердили рекомендацію (від листопадової сесії) мерові зняти свою комунальну заступницю Анну Нестеренко. До того ж секретар же міськради Юрій Сапянов своїм підписом узаконив ці два рішення.

Але ж мер, угледів процедурні порушення у її проведенні і не визнаючи, відтак, її результати, виніс рішення провести таку ж саму сесію — з таким же порядком денним — 13 грудня. Та обранці знов у своїй більшості не відгукнулися на мерське розпорядження — як і 16 та 20 грудня… Варто зауважити, що ті позачергові, які, на переконання градоначальника (7-го, 9-го та 13-го), не відбулися, мали однаковий порядковий номер — "28" і однаковий порядок денний. А от вже та позачергова (з тим же порядком денним), що, також, не відбулася 16 грудня, була оголошена 29-ю. 29-ю була оголошена і позачергова, яка теж не відбулася 20 грудня, хоча, слід зазначити, що цього разу до бюджетних і "по Нестеренко" питань додалося ще одне питання — з держбюджету надійшла субвенція на придбання квартири родичам одного з наших земляків, який загинув у зоні АТО. Але більшість обранців, повторимось, не прийшли на цю позачергову, вірогідно, розраховуючи на те, що назване квартирне питання вони розв’яжуть на сесії черговій (теж — 29-й), яка має відбутися 22 грудня.

А на вечір цього ж таки 20 грудня рядом громадських організацій у кіно-салоні "Прадо" був заздалегідь анонсований "круглий стіл" з онлайн-трансляцією під промовистою назвою: "Криза влади в Світловодську: кому це вигідно?". Організатори розраховували, що визначитися з відповіддю на се запитання прибудуть градоначальник і міськдепи, які йому протистоять. Але прибув лиш пан Валентин та представники його "табору"… Натомість міськдепи, які йому протистоять на чолі зі спікером Сапяновим вирішили паралельно (починаючи, як і "круглий стіл", з шостої вечора) донести громаді свою думку у прямому етері ТРК "Веселка".

Треба віддати належне тутешньому активістові Михайлові Касьянову, який у "Прадо" перебрав на себе роль Савіка Шустера — він і мера стримував від звичних йому повторювань, і слово надавав як його однодумцям, так і не дуже. Чим не оминув скористатися і ваш кореспондент, який запитав у пана Валентина про те, чи не краще, ніж теревенити у "Прадо", взяти та й привнести "куражу", навідавшись на "Веселку", де якраз теревенять його опоненти, та прямо там і з’ясувати, "хто із ху" — мовляв, якщо Гора не йде до Магомета, то чому би Магомету (заради громади, як батькові міста) не піти до Гори? На що градоначальник відповів, що зустріч у "Прадо" була оголошена заздалегідь, тож, він вважає, що Гора знаходиться саме тут. І пан Валентин жестом окреслив свою персону.



Того ж вечора (вже після "Веселки") майже теж саме ми спитали і Сапянова… Ми, відповів пан Юрій, не пішли у "Прадо" з тієї причини, що вже від кожного слова назви цього "круглого столу" (нагадаємо, "Криза влади в Світловодську: кому це вигідно?") віє суцільним негативом і налаштовує визначально на "полювання на відьом".

"Якщо навіть припустити, що у місті існує криза влади, то треба шукати компромісних варіантів виходу із неї, а не наввипередки закидати один одному звинувачення. Тобі кризі вигідна! Ні, це тобі криза вигідна!.. Адже, з такою постановкою питання ("кому це вигідно"?), криза обов’язково виникне навіть там, де її немає", — підсумував Сапянов.




Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top