Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Відео Влада

Поки місто чекає на епідемію грипу, його накрила «епідемія» позачергових сесій Новина з відео

Три позачергові сесії з однаковим порядковим "штамом" — 28. 7 та 13 грудня ці дві 28-мі не відбулися через брак кворуму, 9 грудня для ще однієї 28-ї позачергової кворум був і рішення, винесені міським головою до порядку денного, обранці розглянули і проголосували. Але градоначальник, попри те, що її рішення — задля набуття законності — підписав секретар міськради Сапянов, і надрукувала газета "Світловодськ вечірній" вважає її незаконною…
^ Реклама ^

Сьогодні, 16 грудня, мала би відбутися ще одна позачергова — вже 29-та — сесія міськради. Її порядок денний був точнісінько такий, як у тих трьох попередніх позачергових 28-их сесій: внесення змін до міського бюджету на 2016 рік; повторний розгляд міськрадівського рішення від 25 листопада про припинення повноважень заступника мера з питань ЖКГ Анни Нестеренко. Але міськдепи, які, всупереч волі міського голови Валентина Козярчука, зібрались на позачергову 28-у сесію 9 грудня, і бюджет вточнили, і не-сприйняття Нестеренко ще раз підтвердили, подолавши, таким чином, по ній (Нестеренко) мерське вето на їхнє листопадове рішення. Тож, не зібравшись на ще одну позачергову 28-у 13 грудня і сьогодні — вже на 29-ту позачергову — міськдепи керувалися, вірогідно, простою логікою: на біса збиратися з тих самих питань, по яким вони вже прийняли (а секретар міськради Юрій Сапянов узаконив) відповідні рішення? І далі: слідуючи за логікою самого пана Валентина, якщо три позачергові 28-і сесії не відбулися, то на біса ще одній позачерговій присвоювати наступний порядковий номер — 29-та?

…А сьогодні Козярчук у сесійній залі, за присутності лиш вісьмох обранців, кількох виконкомівців та різних роззяв, включно з журналістами, майже "з порогу" заявив, що і ця позачергова (за такої міськдепівської неявки) не відбудеться. Опісля він доповів про результати свого візиту до Комітету з питань місцевого самоврядування при Верховній Раді, куди він поїхав — як і обіцяв на третій позачерговій 28-й сесії, що не відбулася 13 грудня. А обіцяв він туди навідатись аби з’ясувати, наскільки реально і доцільно провести позачергові вибори у Світловодську як його голови, так і депутатського корпусу, бо оцей нинішній корпус геть не хоче його (Козярчука) слухати. Верховнорадівські комітетчики, за словами пана Валентина, порадили йому спробувати розв’язати тутешню кризу юридичним шляхом.

"А якщо не знайдемо юридичний — будемо шукати політичний вихід", — підбив голова результати свого столичного вояжу.


Після чого він вже вкотре перейшов до аналізу роботи і взаємовідносин між ним та його Командою з депутатським корпусом — подробиці чого можна переглянути на відеозапису трансляції цієї позачергової сесії, що не відбулася… Із значною долею вірогідності можна припустити, сказане паном Валентином буде повторене і на його завтрашній зустрічі з громадою у міському Палаці культури, куди він настійливо її (громаду) запросив на 12-у дня… А також, у понад годинний хронометраж цієї 29-ї "вмістились" і спічі громадського активіста, помічника міськдепа-"укропівця" Вадима Степанця Віталія Стеблини та міськдепа-"укропівця" Ярослава Чаринського виголошені, звісно, на підтримку мера.

…А на вівторок, 20 грудня, міський голова заявив про ймовірність ще однієї позачергової сесії. Щоправда, він не вточнив: це буде ще 29-та позачергова, чи вже 30-та позачергова.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top