Середа, 08 травня 2024

^ Реклама ^
Відео Влада

Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську Новина з фото Новина з відео

Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
За кількаденної відсутності міського голови та його ключових заступників, очільник законодавчої гілки влади у Світловодську, секретар міськради Юрій Сапянов, хоч-не-хоч, вимушений стати на чолі ще й гілки виконавчої і провести чергове засідання міськвиконкому 22 листопада поточного року…
^ Реклама ^

Цього дня тутешній "кабмін", розуміючи важливість моменту і аніскілечки не обурюючись з того, що на їхньому засіданні головує представник паралельної владної структури, попрацював плідно, розглянувши сукупно аж 58 питань порядку денного.

Так, зокрема, розглядаючи клопотання Світловодської ЦРЛ щодо проекту міської цільової соціальної Програми протидії ВІЛ-інфекції/СНІДУ на 2016-2018 роки, були озвучена тривожна статистика поширення цієї напасті на теренах міста й району: вже у цьому році зареєстровано 88 випадків ВІЛ-інфекції, у тому числі 25 захворювань на СНІД. Кількість таких захворювань, станом на 2015 рік, склала 16,5 на сто тисяч населення. Це, порівняно з областю і з Україною, показники не загрозливі. А от за рівнем смертності від цієї хвороби Світловодськ веде перед: у минулому році померло шестеро ВІЛ-інфікованих, що склало 9 осіб на сто тисяч населення, у той час, як кількість таких смертей становила 6,4 — по області і 8 — по Україні. Тож метою Програми, кошторис якої — 1,9 млн. грн., є усіма доступними засобами зупинити цей процес або, принаймні, його загальмувати. І урядники одностайно підтримали рішення винести її затвердження на чергову сесію міської ради.

Далі начальник Оргвідділу Надія Мальцева клопотала про належне вшанування пам’яті нещодавно померлого ветерана ІІ Світлової війни Івана Ходуса — витрати на вінок від "білого дому".

А от по другому питанню, яке стосується Благодійних внесків (БГ) Світловодської ЦРЛ і Наглядової ради (НР), яка наглядає за прозорістю витрачання цих самих БГ, виникла невеличка дискусія: пані Надія запропонувала внести зміни до положення, що стосується діяльності НР. А саме один з пунктів статуту НР наголошує: витрати немедичного призначення здійснюються виключно з дозволу НР і повинні складати не більше 10% від загального обсягу. Так от, доповідачка запропонувала ці 10% підняти 20%. Саме це насторожило головуючого Сапянова… Врешті, після нетривалої дискусії, питання цього відсоткового збільшення було відправлено на доопрацювання. Наступний же пункт щодо НР — внести зміни до її складу: вивести Тетяну Верлан, яка представляє ГО "Люстраційний фронт" і включити іншу представницю цього Фронту Світлану Каркачову — виконкомівці підтримали.

У блоці питань з компетенції Служби у справах дітей, які озвучував начальник Загального відділу Олександр Возний, розглядалося два питання. Одне — приємне, друге — важке. Так дворічного Арсенія, який перебував увесь цей час у статусі сироти, усиновили. І урядники зняли з нього сирітство. А от семирічна Анастасія, чию матір нещодавно зарізав один покидьок, набула сирітського статусу офіційно.

Більшість питань, які озвучувала в. о. начальника УСЗН Ірина Котенко — переважно, про надання матеріальної допомоги нужденним — вирішуються на засіданнях міськради. Але, заслухавши їх, урядники погодились із винесенням їх на сесію.

У свою чергу в. о. начальника УЖКГ Віктор Боровський, окрім дозволів на знесення дерев, клопотав щодо надання дозволів на відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання — звісно, по завершенні опалювального періоду. Цього разу — для 33-х заявників. Що дозволяє констатувати про подальшу і незворотну руйнацію системи централізованого опалення.

Опісля того, як з подання Центру надання адміністративних послуг, до адміністративної відповідальності — за втрату або псування паспортів — притягли трьох громадян, настала черга начальника Управління економіки Олександра Наумчика з довжелезним списком питань по землеустрою, передач у власність земельних ділянок і тому подібне. І лиш наприкінці його блоку виникла дискусія. А саме по питанню про затвердження вартості теплової енергії для ТОВ "Вектор Стандарт" — того самого, що збудував міні-котельну для потреб МСК ім.А.Тузовського, включно з басейном. Так от, вартість гігакалорії тепла, яке вироблятиме оця котельня, добуваючи його (тепло) з альтернативного (не газу) палива, складатиме 1002 гривні. Для порівняння, пан Олександр навів вартість гігакалорії від СП ТОВ "Світловодськпобут"1276 гривень.

"Що складає 17 відсотків різниці", — підкреслив Наумчик.


Хтось із виконкомівців закинув, мов, мер, просуваючи ідею з будівництвом цієї міні-котельні, запевняв, що вартість ГКал з неї буде вдвічі меншою… Так вартість сировини за цей час значно скочила, відповів пан Олександр. У свою чергу, Сапянов засумнівався: затверджуючи пропонований кошторис, чи не припуститься виконком ляпу? Адже у реалізатора теплової енергії для спорткомплексу і досі немає ані ліцензії на це, ані декларації, ані відповідних договорів… Врешті це питання відклали до наступного засідання виконкому з позначкою, щоби був передбачений пункт: у разі, якщо стосунки з власником міні-котельні не заладяться — повернутися до послуг… "Світловодськпобуту".

А слідом — у такому, рутинному ключі — пообговорювали питання відділу архітектури: перепланування квартир, балкони консольного типу тощо. Єдине, в чому засумнівалися виконкомівці, це, щоб від знесення несучих стін своїх квартир, пере-планувальники не звалили будинки. Та, як запевнив головний міський архітектор Сергій Батяшов, — все під контролем.

Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську
Сапянов «загарбав» ще й виконавчу владу у Світловодську


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top