П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Нам пишуть

Звернення до міського голови щодо недопущення знищення секції волейболу в місті

Звернення до міського голови щодо недопущення знищення секції волейболу в місті
Ми, батьки та учні Світловодської дитячої спортивної школи, вкрай стурбовані рішенням новопризначеного директора КДЮСШ №1 Мороза В.І. про знищення в нашій спортивній школі літнього волейбольного майданчика, до речі, одного з найкращих в області, і перетворення його на черговий футбольний.
^ Реклама ^

Під час особистої зустрічі з батьками та депутатами міської ради Василь Іванович заявив, що такий майданчик є начебто нерентабельним, бо волейболісти можуть тренуватися на ньому лише місяць-півтора (бо тренери мають відпустку і не будуть тренувати дітей під час неї, хоча ентузіастів у нас не бракує!), а футболісти значно більше — два-три місяці! Крім того, на думку Василя Івановича секція пляжного волейболу не може існувати в Світловодську взагалі. Він пропонує дітям місце на міському стадіоні на забетонованому майданчику, що не є прийнятним з огляду на специфіку пляжного волейболу.

Більш того, нам не зрозуміла позиція адміністрації школи щодо літнього волейбольного майданчика, яка зовсім не витрачає грошей на його утримання — пісок завозиться небайдужими городянами-спонсорами, сітку та бокову лінію купують коштом батьків та учнів. Ремонтують ту ж сітку теж батьки. Крім того, діти самі доглядають за своїм майданчиком, вириваючи бур’яни, прибираючи сміття після зими. Глядачі, які приводять своїх дітей подивитися на змагання і тренування, вже згодом ведуть своїх дітей саме до цієї секції, бо дітлахам подобається борсатися у піску і тренуватися, та набиратися сил водночас.

Ми, батьки та учні, не можемо зрозуміти, чому пріоритет надається одному виду спорту перед іншим? Крім того, діти, які займаються у секціях футболу, мають достатньо місця для тренувань як на міському стадіоні, так і на стадіонах загальноосвітніх шкіл міста, де вони і тренуються на сьогоднішній день. Дівчата та хлопці, що займаються у секціях волейболу, є постійними учасниками і призерами змагань з пляжного волейболу, не говорячи про класичний волейбол!

Забравши у наших дітей можливість тренуватися на піску, нас позбавляють права на всебічний розвиток наших дітей, їхнє прагнення до здорового способу життя, що також гарантовано Законом України "Про охорону дитинства".

Також здійснюється тиск на тренера, їй погрожують, що в новому навчальному році з не буде підписаний контракт. І навіть попри бажання дітей та педагога проводити зайняття з воллейболу влітку — забороняється проведення зайнять. Звісно, закінчення терміну дії контракту з тренером це вагома причіна, але чому не враховуються побажання юних мешканців нашого міста?

Ми звертаємось до міського голови захистити права наших дітей, їхнє прагнення до здорового способу життя та занять улюбленим видом спорту у належних для цього умовах!

Голова батьківського комітета секції
Ірина Гайчук


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top