П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Місцеві вибори 2015 ТОП-новини Влада

Об’єднання всіх здорових сил задля розвитку НАШОГО міста — першочергове завдання новообраної міської влади Новина з фото

Об’єднання всіх здорових сил задля розвитку НАШОГО міста — першочергове завдання новообраної міської влади
З позиції депутата Світловодської міської ради трьох каденцій, хочу поділитися своїми міркуваннями щодо роботи місцевого "парламенту" сьомого скликання. На жаль, чи на щастя, до міської ради увійшли депутати від дев’яти політичних партій.
^ Реклама ^

Чому на жаль? Депутати, які були першими в партійних списках, захищені партією і виборчим законом — це, як правило, амбіційні люди, які мають свою власну позицію і відстоюватимуть позицію своєї партії. Не важко здогадатися, що кожен з них при прийнятті рішень буде тягнути ковдру на себе.

Чому на щастя? Коли наші люди визначалися в своїх уподобаннях біля скриньок на виборчих дільницях, вони продемонстрували свободу вибору. Добре, що в одній сесійній залі будуть регулярно збиратися представники дев’яти партій, кожна група буде прагнути довести своєю роботою, що саме вона турбується про добробут виборців найкраще. Тож, однозначно, у цьому середовищі з’явиться нова енергія, яку можна буде спрямувати на розвиток міста.

Сьогоднішні розмови про переваги однієї політичної сили над іншою, коли рада ще не працює, вважаю шкідливими і наївними. У цій гонці серед політичних партій не було переможця: за підсумками виборчих змагань "Опозиційний Блок" і "Свобода" отримали рівну кількість депутатських мандатів — по 5, "УКРОП" — 4 і посаду міського голови (погодьтеся, це значно більше преференцій, ніж у двох попередніх партій!), "Батьківщина" і "Народний Контроль" — по 4, а це лише на 1 менше, ніж у лідерів. П’ять депутатів з 34-х — це далеко не більшість і претендувати на щось особливе, у нас немає ніяких підстав.

Хочу також підкреслити, що міськрада — це не Верховна рада, законом не передбачена ні коаліція, ні опозиція. Ситуативна більшість буде консолідуватися навколо підтримки ключових питань: призначення секретаря ради (за пропозицією міського голови!), першого заступника та заступників міського голови, формування виконавчого комітету, затвердження бюджету міста. Принагідно пропоную повернути до структури міськвиконкому заступника з гуманітарних питань. Щодо секретаря міської ради. Він повинен мати авторитет, бажано – досвід депутатської роботи, освіту і здатність об’єднувати людей різних політичних поглядів, а не навпаки.

Квоти також не передбачені законом. Тож у кожної депутатської групи є реальна можливість запропонувати свої кандидатури на ключові посади, крім секретаря ради. Але головним критерієм при цьому повинні бути досвід роботи, профільна освіта, велике бажання і реальна можливість працювати на громаду. Проте за людину, яка має всі ці якості, але має "шлейф" хабарника, я би ні за що не голосував. Колір партійних прапорів при цьому не має ніякого значення.

Кілька слів про голів постійних депутатських комісій. Мій власний досвід підказує, що головою будь-якої комісії повинна стати компетентна людина. Від її особистої ефективності буде залежати і результативність роботи всієї ради. Якщо мова йде про ключову планову-бюджетну комісію, людина повинна усвідомлювати, що таке бюджет, знати тонкощі і нюанси цього непростого документу. Те ж саме і з іншими комісіями. Безробітному я би не радив очолювати постійну депутатську комісію. Людина, яка роками не перебуває у трудовому процесі, не може брати на себе відповідальність за долю міста, вона і зі своєю долею визначитися не може. Войовнича некомпетентність — найгірше, що може бути при владі. Не хочу нікого образити, але дурень при владі — це страшно, а дурень самовпевнений — ще страшніше.

Тож, незалежно від партійної приналежності, нам потрібно об’єднатися і працювати. Досить нам деструктивних погдядів і дій!

І останнє, на чому я би хотів зупинитися. Ми живемо в маленькому місті і кожен з нас, більш-менш публічних людей, як на долоні. Тож де взялися підстави стверджувати, що навколо мене, оскільки я з "Опозиційного блоку", буде розвиватися болото, а навколо, скажімо, депутатів від "Свободи""райські кущі": "Міськрада відразу повернеться до старого кланово-олігархічного болота й про обіцяні реформи та боротьбу з корупцією, про що голосно обіцялося виборцям під час виборчої кампанії, доведеться знову забути"? Невже я не довів своєю працею, що зможу чимало корисного зробити для НАШОГО міста?

Хіба мої опоненти будуть голосувати проти, якщо я, як депутат обласної ради, буду виборювати кошти з обласного бюджету на дороги, ЖКГ, освітлення у Світловодську? Невже нам бракуватиме здорового глузду, щоб об’єднатися, хоча б у таких випадках? Вірю, що вистачить. Бо ми ж за мир і розвиток НАШОГО міста, чи не так?

Костянтин Каспров,
депутат Кіровоградської обласної ради


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top