П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Блоги Микола Середенко

"Якщо не розвиватимемо культуру з освітою, будемо вічно збирати на бронежилети!" Новина з фото

"Якщо не розвиватимемо культуру з освітою, будемо вічно збирати на бронежилети!"
На черговому засіданні Громадської ради було розглянуто питання: "Про стан військово-патріотичного виховання". Не має необхідності зайве говорити про його важливість в час війни, та й аналізувати особливо не має чого, бо відсутній предмет аналізу як такий.
^ Реклама ^

Єдине подаю тут бачення того що в тих умовах можна реально зробити:

1. Створити загальноміську систему, яка об’єднала б діяльність галузей освіти, культури, молоді та спорту, громадських інституцій, військового комісаріату в меті розвитку військово-патріотичного виховання.

2. Забезпечити координацію відповідної діяльності на рівні профільного заступника міського голови.

3. Визначити Центр військово-патріотичного виховання, як базовий методичний та практичний заклад з впровадження відповідного напрямку.

4. Для створення можливостей ЦВПВ по виконанню даних функцій здійснити ряд дій:

- оптимізувати напрямки діяльності закладу, виключивши поза профільні та залишивши основні – "Юнга та вітрильництво"; "Допризивна підготовка"; "Патріотичне виховання"; "Військово-прикладні види спорту". Створює економію близько 50% фонду заробітної плати.

- скоротити одиниці технічного та обслуговуючого персоналу – сторожі (з 6 до 3) за рахунок ущільнення робочого графіку та об`єднання територій охорони. Створює можливість відновлення штатних посад командного складу плав засобів, в існуючих межах фонду заробітної плати.

- заключити договори про співпрацю з громадськими організаціями, що мають споріднену мету діяльності. Дозволить залучити до виконання програмних засад волонтерського ресурсу ГО; надасть можливість обміну практичним обладнанням та основними засобами; покращить рівень популяризації спільної мети та розширить рамки міжрегіональної співпраці; зменшить навантаження на штатних працівників закладу.

- відновлення матеріально-технічної бази: кошти вилучені від реалізації "баластового" майна (Теплохід Крим) спрямувати на придбання спеціального обладнання та інвентарю, основних засобів. Забезпечить умови для розвитку основних напрямків діяльності.

- створити на базі закладу обласний та міжрегіональний центр з проведення змагань з вітрильництва, військово-прикладних видів спорту, практичного дослідження історії та краєзнавства, табірно-польових зборів та вишколів. Популяризація діяльності закладу, залучення додаткових джерел фінансування – освоєння частин кошторисів обласних, міжрегіональних та Всеукраїнських заходів.

Принаймі треба починати і хоч ЩОСЬ робити. Бо як вірно помічено:

"Якщо не розвиватимемо культуру з освітою, будемо вічно збирати на бронежилети!".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top