П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Представники Асоціації міст України знайомилися з передовим досвідом реформування ЖКГ в Олександрії Новина з фото Новина з відео

Представники Асоціації міст України знайомилися з передовим досвідом реформування ЖКГ в Олександрії
У рамках проекту "Ініціатива захисту прав та представлення інтересів місцевого самоврядування в Україні" "ДІАЛОГ", який реалізується спільно з Агентством США з міжнародного розвитку, 12 березня в Олександрії члени Асоціації міст України ознайомилися з передовим досвідом реформування житлово-комунального господарства міста.
^ Реклама ^

Міський голова Степан Цапюк, вітаючи представників територіальних громад з 18 населених пунктів нашої держави, ознайомив присутніх з історією Олександрії, її економічним та соціальним потенціалом, напрацюваннями останніх років.

"Незважаючи на нестабільність у державі, – зазначив Степан Кирилович, – завдяки раціональному використанню коштів та професіоналізму владної команди у поточному році винайдені шляхи виконання усіх соціальних програм".


Серед них: безкоштовне лікування дітей, вагітних, ветеранів, чорнобильців, безкоштовні пологи та 79 видів аналізів. Пріоритетними у діяльності залишаються ремонт доріг, благоустрій міста, покращення матеріально-технічної бази бюджетних установ тощо.

Представники Асоціації міст України знайомилися з передовим досвідом реформування ЖКГ в Олександрії

Окремо міський голова зупинився на заходах з реформування житлово-комунального господарства Олександрії. Відповідний процес був нелегким, владі довелося подолати чималий супротив приватних підприємств, які не хотіли втрачати кошти квартиронаймачів. Сьогодні олександрійці відчули позитивні зрушення: завдяки створенню Служби єдиного замовника на основі КП "Житлогосп" кошти мешканців багатоповерхівок витрачаються не на заробітну плату комунальників, а на реальні справи: ремонт під’їздів, покрівель, фасадів будинків, встановлення дитячих майданчиків тощо. Кошти акумулюються на рахунку кожної багатоповерхівки, і самі мешканці через старшого по будинку замовляють потрібні їм послуги. Відповідно, покращилася якість робіт, збільшилася довіра населення до комунальників та зріс відсоток проплати населення за комунальні послуги.

Головний інженер КП "Житлогосп" С.Ананьєв зупинився на основних кроках реформування підприємства як надавача послуг та досягненнях останніх років.

Представники Асоціації міст України знайомилися з передовим досвідом реформування ЖКГ в Олександрії

Відповідна тема є нагальною практично для кожної територіальної громади, тож викликала жвавий інтерес у членів виїзного засідання АМУ. Особливо присутніх зацікавило питання співпраці Служби єдиного замовника зі старшими по будинках, зокрема, організація замовлень на проведення робіт та контроль за якістю їх виконання.

Степан Цапюк дав вичерпні відповіді на кожне із поставлених запитань, після чого гості мали можливість наочно ознайомитися з ремонтом та модернізацією житлового фонду, встановленням сучасних закритих контейнерів для сміття, облаштуванням та асфальтуванням прибудинкових територій, встановленням дитячих і спортивних майданчиків тощо.




Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top