Вівторок, 23 квітня 2024
ТОП-новини Влада

Найбільш тривожний запит пролунав на 46-й сесії міської ради з вуст Віталія Юшка Новина з фото

Матері-Героїні (зліва направо): Любов Слободяник, Марина Салабутіна, Олена Яременко, Зінаїда Чобітько


Чергова, 46 сесія міськради, яка відбулася у сесійній залі "білого дому" 22 жовтня, розпочалася із офіційного "народження" у місті ще чотирьох "Матерів-Героїнь" (відтепер у Світловодську це почесне звання мають 14 жінок). 

Таке звання нещодавнім Указом Президента України було присвоєно Любові Слободяник, яка народила і виховує дев’ятеро дітей, Олені Яременко (семеро), Марині Салабутіній (шестеро) і Зінаїді Чобітько (п’ятеро). Обранці урочисто привітали славних жіночок і вручили їм відповідні посвідчення і нагрудні значки разом із квітами та подарунками. Після чого сесія увійшла у свій робочий режим.



Без особливих дискусій було погоджено блоки фінансових та соціально-економічних питань. Єдине, на чому тут "спіткнувся" плавний перебіг сесії, це питання про затвердження розподільчого балансу Світловодської ЦРЛ та Центру первинної медико-санітарної допомоги… Останнього, за словами Любові Чекаленко (фракція Партії регіонів), і близько немає на Власівці. Треба тут щось думати, закликала вона колег і присутнього на засіданні головлікаря ЦРЛ Олега Щербину – швидка (чи екстрена) медична допомога навряд чи є такою, коли буде діставатись за викликом до селища із Світловодська.

 

У розділі щодо поновлення договору оренди земельної ділянки хтось "накинув око" на хазяйство підприємця Петра Космача на Лєніна,10 (ТЦ "Всесвіт" та "Пасаж"). Принаймні, це стверджував Микола Сопільняк (фракція ВО "Батьківщина") після того, як головуюча секретар міськради Зінаїда Климчук заявила, що це питання на депутатських комісіях було вирішено відправити на доопрацювання з метою вивчення можливого розподілу землі, термін оренди якої у Космача спливає 25 листопада, бо ж у нього зависокі так звані "містові", не забезпечено належний пожежний проїзд і таке інше.

 

Сопільняк переконаний, що на хазяйство Космача хтось "поклав око"

 

Натомість і Сопільняк, і його однофракційник Володимир Дем’янюк наголошували на тому, що у цього підприємця якраз все гаразд і в плані благоустрою, і в плані соціальному, особливо, якщо порівнювати "Всесвіт" з іншими торговельними точками міста. Та, все одно, обранці вирішили це питання доопрацювати до листопадової сесії…

 

Чи не єдине, у чому міськдепи виявили одностайність, так це у наданні матеріальної допомоги громадянці Безпалій, чий син-третьокласник хворий на рак і вже тривалий час знаходиться у комі в одній із київських клінік в очікуванні складної, а відтак дорогої операції з видалення злоякісної пухлини (яка таки мерзотна у нас країна, у якій олігархи-нардепи та інші керівники ворочають награбованими мільярдами, а діти приречені на смерть через брак шалених грошей на порятунок. Соромно й огидно! Прим. авт.) 

 

Опісля перейшли до депутатських запитів та відповідей на них. Так вже згадувана Чекаленко цікавилася, кому таки підпорядковуються "зелені легені" Світловодська — міський Парк культури і відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, бо з довідки, яку їй було надано міським управлінням культури і туризму, витікає, що парк не його — управління, сказано у довідці, лиш співпрацює з ним у площині розважально-святкових заходів. Тож, кому таки належить чималий земельний кусень у центрі міста протягом місяця доручено з’ясувати першому заступникові міського голови Юрієві Лукинському.

 

А ще поважна депутатка у відчайдушному пориві зняла з контролю свій запит щодо надання Світловодську зони екологічного лиха через регулярні підтоплення нижньої його частини. Ні, сказала вона, перераховуючи інстанції — від міста до Києва, — куди вона зверталася протягом кількох років, питання далеке від вирішення. Просто, всюди натикаючись на байдужість чиновництва, вона втомилася боротися самотужки, як той дон Кіхот із вітряками. Хоча, зазначила Чекаленко, зняла вона свій запит тимчасово — поки не з’являться бодай хоч трішки сприятлива законодавча шпарина — вона ще змусить посадовців пойорзати у своїх кріслах.

 

Чекаленко ще повоює з чиновницькою байдужістю

 

А от промова «батьківщинівки» Таїси Гончаренко стосовно підготовки СП ТОВ "Світловодськпобут" до опалювального сезону 2013-14 років була сповнена іронії. Її однопартієць, нардеп Валерій Кальченко, який курує наше місто, особисто вивчав це питання, надсилаючи запити на адреси міської адміністрації і голови ОДА Андрія Ніколаєнка, отримав, за словами Гончаренко, типові відписки із яких слідує, що з цим питанням у нас повний ажур.

 

Гончаренко, не без іронії, про підготовку до зими

 

Стосовно минуло-сесійного запиту Сопільняка щодо правочинності поєднання Олександром Сичем виконкомівської роботи на посаді заступника мера з комунальних питань і депутатських повноважень, Лукинський зазначив, що Сич, хоч і працює у виконкомі, не є його членом і участі у виконкомівських голосуваннях не приймає.

 

Та все ж найбільш тривожний запит пролунав з вуст "батьківщинця" Віталія Юшка. І стосувався він нещодавньої резонансної пожежі 18 жовтня в екстракційному цеху на території приватного підприємства "Віктор і К", яке знаходиться на Власівці. Якщо вірити обранцеві, лише щасливий випадок і розторопність пожежних врятували підприємство зокрема і селище в цілому від набагато жахливіших наслідків. Як запевнив колег Юшко, полум’я було зупинене у лічених метрах від ємностей із гексаном — легкозаймистої отруйної речовини, що використовується, зокрема, при виробництві рослинних олій.

 

Юшко хоче знати, що то воно палало на "Королівському смаку"

 

Відтак депутат хотів би дізнатися і про умови зберігання цієї речовини на даному підприємстві, і про наявність відповідних дозвільних документів. Запит Юшка було адресовано начальникові відділу з питань надзвичайних ситуацій при міськвиконкомі Миколі Шалаєвському, якому належить вивчити ситуацію і на наступну сесію міської ради (за місяць) підготувати відповідь.

 

На завершення засідання Климчук оприлюднила листа, за підписом двох сімей шестиквартирного будинку№1 на Павлова, у якому вони посилаються на інформацію, почерпнутої із газети "Світловодськ Інформ" №40 від 3 жовтня про перебіг попередньої сесії… Нагадаємо, тоді все той же невгамовний Сопільняк піддав сумніву законність створення за цією адресою ОСББ "Павлова-1".

 

Климчук читає тривожного листа мешканців будинку №1 на Павлова

 

Міськдеп заявив, що до того будинку зроблена абсолютна незаконна прибудова, яка за площею майже перевищує площу всієї двоповерхівки. Її незаконність, за словами міськдепа, підтвердив і головний міський архітектор Сергій Батяшов. Тому її власник, аби узаконити те, що "притулив" до будиночка, створює означене ОСББ разом із трьома тамтешніми квартирами, мешканці яких, зазначив оратор, й гадки не мали, що вони вже стали його членами.

 

Тоді цій інформації категорично заперечив головний міський комунальник Сич — він особисто був присутній на установчому засіданні того ОСББ, у якому взяли участь представники п’яти квартир (із шести). І жодних законодавчих порушень він не помітив. А от за даними листа, який зачитала спікер, витікає, що подібного і близько не було. Навпроти – його автори зазначають, що через це ударне будівництво вражаються громадянські права і свободи мешканців всього будинку… Це питання минулої сесії було відправлено на доопрацювання. Так воно там (на доопрацюванні) і залишається аж поки воно перебуватиме на розгляді судових інстанцій, вирішили обранці.

 

Віталій Асауленко

Фото автора


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top