Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Сесія, яка відбулася!

Валентин Козярчук. Фото Б.Дроздова.Валентин Козярчук. Фото Б.Дроздова.1 лютого 2012 року о 10 годині в сесійній залі перед проведенням чергової 23 сесії міської ради шостого скликання не зареєструвались три фракції Світловодської міської ради: Партії Регіонів, "За народовладдя і соціальну справедливість" (комуністи) та фракції Народної партії — представники якраз тих політичних сил, які у Верховній Раді складають провладну більшість.
Причиною цього, на мій погляд, було невнесення до порядку денного сесії розгляду питання про відміну ряду рішень міськвиконкому, що напряму стосувалися реформування ЖЕКів. Більше трьох годин міський голова Ю.М.Котенко не міг зібрати кворум депутатів, щоб розпочати сесію. Сидячи в залі я задавав собі питання: "Що відбувається?"
^ Реклама ^

Світловодська фракція Партії Регіонів, фракція комуністів і Народної Партії в опозиції до Президента і Прем’єр-міністра в частині реформування ЖКГ? Не логічно. Тоді що? Власні амбіції деяких депутатів? Нерозуміння провладних фракцій, що реформа ЖКГ запізнилася на 20 років і її негайно треба проводити? Чому провладні фракції ігнорують сесію? Чому хочуть зірвати її і заблокувати розгляд питань життєдіяльності міста та міської громади?".

В нашому місті завжди був складний політикум. Так у 2006 році на сесії міської ради депутатами були припинені повноваження міського голови Солодова П.В. Місто фактично попало в режим ручного управління певними політичними силами. За цей час міська громада втратила дуже багато. В 2007-2009 роках з державного бюджету на ремонт доріг у місті виділили близько 16 млн. грн., а доріг в місті фактично немає. Де поділись кошти? Продано ЛОР-відділення райлікарні площею 941 кв. м. по вул. Леніна за 218204 грн. (на той час 25 тис. дол. США — це приблизна вартість 1-кімнатної квартири). Так само й інше майно міської громади продавалося за безцінь. Виділялися безкоштовно землі міської громади "своїм" депутатам: на розі вул. Леніна-вул. Ювілейна — більше 1 гектара, по вул. Єгорова (парк ім. Новікова або Комсомольський парк) під будівництво аквапарку близько 5 гектарів. Проданий міський каналізаційний колектор довжиною 22 км за 1,8 млн. грн. До речі — два тижні тому на телеканалі Інтер був показаний сюжет — у місті Новоукраїнці на заміну 2 км колектора каналізаційних скидів було потрачено 12 млн. грн. Чому світловодський колектор продано за безцінь і чому за це голосувала провладна більшість? Куди поділись кошти міської громади?

І знову про останню сесію. Нарешті о 13 год.15 хв. міський голова Котенко Ю.М. таки зібрав кворум і сесія розпочала роботу. Питання життєдіяльності міста і громади були розглянуті. Аналізуючи ситуацію, я подумав — як би вчинив я на місці керівництва фракції партії Регіонів. Мабуть було б логічним прийти на сесію, зареєструватися, пройти бюджетні питання, питання виділення земель та інші, а потім внести свої пропозиції в частині реформування ЖКГ. Ця позиція була б конструктивна і зрозуміла міській громаді. Розпочати обговорення шляхів реформування ЖЕКів і озвучити своє бачення шляхів проведення реформ, а не блокувати і зривати проведення сесії. Міська громада не розуміє чому заробітна плата керівників ЖЕКів в рази більша, ніж у лікарів або вчителів? Чи може їх професія більш потрібна суспільству, ніж професія освітянина чи медичного працівника? Чому мешканці багатоповерхівок, сплачуючи серйозні кошти за певні послуги, не отримують їх або отримують послуги дуже низької якості? Чому на виконання цих послуг в нашому місті — монополія ЖЕКів? Як створити конкурентне середовище і надати можливість мешканцям самим визначатися з виконавцями послуг?

…На жаль, сталось все по іншому. Міський голова зміг переконати тільки декількох мажоритарщиків від фракції Партії Регіонів взяти участь в роботі сесії. Основна частина фракції Партії Регіонів, комуністи та "литвинів ці" сесію та інтереси міської громади проігнорували.

З повагою,
щиро ваш В.Козярчук

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top