Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Вікторія Стаднюк — у трійці кращих знавців російської мови України

Вікторія Стаднюк — у трійці кращих знавців російської мови УкраїниНаприкінці березня Вікторія Стаднюк, учениця НВЗ №4, взяла участь у першій Всеукраїнській олімпіаді з російської мови та літератури, що проходила у Києві.
До цього вона отримала найкращий результат на міській та обласній олімпіадах: двічі перше місце було її. Загалом на Всеукраїнську олімпіаду потрапили 80 учнів 9,10 та 11 класів з усієї України, серед 28 десятикласників світловодська учениця посіла ІІІ місце. Це — чудовий результат!
^ Реклама ^

"Завдання з російської мови були складені так, аби побачити творчий потенціал дитини, її вроджене відчуття мови, — розповідає В. Стаднюк. — Завдання з літератури — дуже творчими та орієнтованими на аналіз тексту, на знання російських письменників, героїв творів, на вміння пояснити літературні терміни. Цікаво, що завдання з мови мали цитатну форму, і хоча були дещо складними, вони мені дуже сподобалися: перед тим, як дати правильну відповідь, треба було добре все обмізкувати".

Віка — відмінниця, каже, що намагається встигати по всіх предметах, бо від навчання отримує задоволення. Любить російську класичну літературу, Достоєвського, Толстого, а також наших сучасних письменників. Мріє стати журналістом, бо хоче бути у курсі всіх подій, багато спілкуватися, і саме ця професія їй може все це дати.
"Я б ніколи не досягла таких результатів без моєї вчительки російської мови (вона ж наш класний керівник) Божени Павлівни Капелюшної, яка з перших уроків вивчення російської мови прививала мені любов до цієї мови, — сказала на закінчення розмови Вікторія. — Ця мова хоча і складна, проте яка красива! Я вдячна своєму вчителеві, що навчила мене добре виконувати завдання, правильно і точно виражати свої думки російською мовою, писати без помилок. Без неї та без вчительки російської літератури Людмили Василівни Суркової, яка також прививала любов до літератури, живого слова, віршів, я б не мала такого результату".

Тетяна ЗИМА,
Богдан ДРОЗДОВ (фото).

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top