Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Чи є проблема?

В. Степанець, член правління ГО МЦСПМД.В. Степанець, член правління ГО МЦСПМД.В газеті "Світловодськ Інформ" від 23.03.11 р. вийшла стаття В. Павлова "З приводу, або як відпрацьовуються гранти".
В ній автор виклав свій погляд на реалізацію проекту, який здійснює Муніципальний центр стратегічного планування ті маркетингових досліджень. Проект "До ефективної політики через участь громадськості" має за мету залучення громадськості до вироблення ефективної міської політики. Думаю, що ніхто не буде заперечувати проти цього?
^ Реклама ^

Автор статті наполягає, що тема не актуальна і проблем в теплопостачанні в місті немає. Категорично не погоджуюся з ним. Нами в рамках проекту було проведене соціологічне опитування, яке свідчить про те, що проблеми з теплопостачанням є. Наведу цифри і факти. За результатами опитування, 62,5% опитаних, серед основних проблем централізованого опалення, назвали недостатнє опалення приміщень, ще 66% вважають, що підтримування належної температури повітря в приміщеннях під час опалювального сезону є проблемою, яку потрібно вирішувати першочергово. 59% опитаних вважають оплату за послугу централізованого опалення дуже серйозною проблемою для своєї сім'ї. Невже це не говорить про існування проблеми? Як аргумент хочу додати 500 осіб, які в минулому році самовільно встановили автономне опалення і більше 300 осіб подали заяви про бажання це зробити. Я не вважаю цих людей купкою невдоволених.

Проблеми є і їх потрібно попереджати. Зробити це можливо при впровадженні політики, яка відповідала б інтересам мешканців міста. До цього ми і прагнемо.

До речі, про наявність проблеми у цій сфері свідчить і рішення Кабінету міністрів України про підготовку Національної стратегії теплозабезпечення. Робоча група "Регіональний економічний розвиток", що була створена Президентом України на своєму засіданні 29.04.2010 р., розглядала питання "Реформування системи теплопостачання" і створила "Дорожню карту реформ по сфері теплопостачання".

У статті В. Павлов практично звинувачує мене у тому, що я не приділяю уваги водоканалу і ЖКГ і перекладаю проблеми на СП ТОВ "Світловодськпобут". У цьому він, м’яко кажучи, не правий. Можливо неуважно слухав, можливо недочув. У доповіді робочої групи, з якою я виступав, мова йшла не про провину СП, ЖЕКів, чи водоканалу. Мова йшла про проблеми теплопостачання. Вони є у зонах відповідальності держави, міської влади, СП, ЖЕКів. Круглий стіл був присвячений цим проблемам та причинам їх існування, а не тому, хто винний. Від круглого столу ми хотіли отримати відповіді на питання про проблеми і їх причини, а не звинуватити СП.

Взагалі, складається враження, що автор статті, який був присутній на круглому столі, чув тільки те, що йому хотілось. Так він почув про заяву С. І. Єременка про нього і не чув як п. Єременко говорив про необхідність збереження системи централізованого опалення в місті та підвищення його якості. Чомусь "зволікання з переоснащенням котелень" п. Павлов відносить на адресу СП, а не держави, як то було викладено в доповіді. Не розумію, чому така причина проблем у сфері теплопостачання, як непослідовна і неефективна державна політика у сфері теплопостачання викликає у автора статті стільки емоцій на мою адресу. Неефективною політику визнає Президент, прем’єр-міністр тощо.

На закінчення декілька слів про "відпрацювання гранту". Так, наш Центр виграв грант. Це не перший грант і, сподіваюсь, не останній. Нажаль, із тих заявок на грант, що подавали ми, пройшла тільки одна. Умови організацій, що надають гранти прозорі і доступні. Якщо п. Павлов, як голова громадської організації, бажає, то він може подати свій проект і отримати грант. Обіцяю безкоштовну консультацію для нього і для будь-якої організації з цього приводу.

В. Степанець,
член правління ГО МЦСПМД.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top