Четвер, 28 березня 2024
Спорт

З 24 по 30 січня в Орші (Білорусь) тривав ІХ Міжнародний фестиваль "Орша-2011"

З 24 по 30 січня в Орші (Білорусь) тривав ІХ Міжнародний фестиваль "Орша-2011"У змаганнях з шахів брали участь представники Росії, України, Молдови, Литви, Латвії, Білорусі, Казахстана. У цьому фестивалі взяв участь і наш земляк Олександр Бендюк.
Змагання проводилися за швейцарською системою у 9 турів. Кожному учаснику давалося 1,5 години на всю партію. О. Бендюк набрав 5 очків з 9 можливих і посів І місце серед ветеранів, за що отримав грошову премію 30 тисяч білоруських рублів (близько 80 грн.).


Олександр Бендюк поділився з нами враженнями про поїздку:

— Організатори зробили відкриття фестивалю святковим та урочистим. Для всіх учасників у будинку мистецтв було підготовлено концерт. Жили ми у Будинку відпочинку (всього більше 300 осіб), харчувалися в їдальні, де на сніданок, обід та вечерю витрачали всього 50 грн.

У Будинку відпочинку працювала кімната прокату, де можна було скористатися лижами, санками, іграми. Для учасників організували екскурсію по місту. Погода стояла просто чудова, було сніжно та сонячно!

Від кордону України до Орші тягнуться ліси. На кордоні митники та прикордонники ретельно перевіряли речі та документи.

Життя в Білорусі протікає мирно. Мінімальна пенсія — 250 доларів США, зарплати — 400-500, але ціни на продукти харчування набагато вищі, ніж у нас. Наприклад, картопля (у перерахунку на наші гривні) коштує 7-8 грн., хліб — 5 грн., ковбаса — 70-100 грн. за 1кг. Проїзд в автобусі 2 грн., на маршрутці — 3. Білет з Кременчука до Орші коштує 320 грн. Там багато мільйонерів, бо одна наша гривня дорівнює 350 їхнім рублям.

Хочу вкотре подякувати Юрію Абдуліну, який багато років поспіль допомагає нам матеріально, не дивлячись на те, що ціни на все ростуть, в т.ч. і на проїзд.

В Україні ще багато треба працювати, аби досягти такого рівня проведення змагань.

"Світловодськ вечірній".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top