П’ятниця, 19 квітня 2024
Светловодск Актуально

Викриваємо корупціонерів – зміцнюємо державу

Викриваємо корупціонерів – зміцнюємо державуПротидія корупції, як загрозі національній безпеці держави, становленню громадянського суспільства, є одним з пріоритетних напрямків роботи управління СБУ в Кіровоградській області.
Протягом 2008 року співробітниками його спеціального підрозділу по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю виявлено непоодинокі факти хабарництва та корупційних дій посадовців державних установ, направлених на неправомірне одержання матеріальних благ з використанням службового становища, інших правопорушень, пов’язаних з корупцією.


За викритими фактами порушено 4 кримінальні справи, пов’язані з хабарництвом, стосовно посадових осіб органів державної влади та правоохоронних органів. Зокрема затримано «на гарячому» при одержанні хабара голову однієї з районних державних адміністрацій Кіровоградської області, який вимагав грошові кошти в громадян за вирішення питань у сфері земельних відносин. За матеріалами спецпідрозділу прокуратурою області порушена та розслідується кримінальна справа стосовно одного з суддів за постановлення завідомо неправосудного рішення.

Триває робота в напрямку викриття фактів корупційної діяльності посадових осіб та притягнення їх до відповідальності у відповідності до вимог антикорупційного законодавства. Так, у 2008 році складено 34 адміністративних протоколи згідно з вимогами Закону «Про боротьбу з корупцією».

Зокрема, складено адміністративні протоколи стосовно керівника одного із територіальних управлінь органів державної влади, посадових осіб структурних підрозділів райдержадміністрацій, селищних та сільських голів, посадовця державної виконавчої служби, співробітників пенітенціарної системи, правоохоронних, судових органів Кіровоградської області. Корупційні діяння осіб, уповноважених на виконання функцій держави, крім обласного центру, виявлено та припинено також у містах Олександрії, Світловодську, районних центрах Устинівці, Петровому та в Долинському, Добровеличківському, Новоархангельському і Гайворонському районах. За результатами судового розгляду матеріалів адміністративних протоколів 33-х посадовців, винних в скоєнні корупційних діянь, притягнуто до адміністративної відповідальності у вигляді накладення штрафних санкцій, з них 22 осіб за ст. 1 Закону України «Про боротьбу з корупцією», тобто за протиправне отримання матеріальних благ з використанням службового становища.

З метою своєчасного реагування та припинення правопорушень корупційного характеру в УСБУ впроваджено постійно діючий «телефон довіри». Мешканці міста Кіровограда та області мають можливість за телефоном (0522) 36 13 06 повідомляти про факти корупційних проявів у діях посадовців. За кожним отриманим повідомленням будуть вжиті заходи відповідно до чинного законодавства, анонімність гарантується.

Прес-служба ОСБУ.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top