Субота, 27 квітня 2024

^ Реклама ^
Светловодск

Неповторний фото вернісаж – до ювілею

Неповторний фото вернісаж – до ювілеюРоботи фотомайстра В’ячеслава Стригуна – неповторні, самобутні – давно відомі світловодцям. Знають його творчий доробок в Кіровограді та в Києві, за межами нашої держави. Адже В’ячеслав Степанович, починаючи з 1980 року, постійно бере участь у міжнародних, республіканських, регіональних, персональних фотовиставках.
І ось 10 вересня – знову фотовиставка у міському Палаці культури – 50 фото робіт своєрідний творчий звіт до 50-річчя Майстра. Його прийшли вітати перший заступник міського голови Юрій Лукинський і керівник апарату ради Ольга Литвиненко, голова РДА Михайло Касьянов, вручили квіти, подарунки, Грамоти, подяки, сказали багато гарних слів. Адже практично збігся у часі вихід нового фотоальбому про Світловодськ, замовлений міською владою В. Стригуну. Вітали В’ячеслава Степановича і керівники підприємств, колеги-журналісти, друзі.
^ Реклама ^


В.Стригун перший, хто зробив знімки Світловодська з висоти літака, перший у нашому місті, хто, поєднавши фотознімок і комп’ютерну графіку, наблизив фото до високого мистецького твору. Відвідувачі довго затримувалися перед кожною фотографією. І чорно-білі, і кольорові, вони ваблять зір, хвилюють: „Ранковий тума”, „Сила сонця”, „Ранок у плавнях”.

Художник Віктор Чумаченко (його „Портрет художника” також зайняв гідне місце на виставці) сказав „В’ячеслав уміє зупинити мить, зафіксувати час, блискавично вловити несподіваний ракурс, а всьому цьому сприяє його пристрасть до фотосправи. Для нього фотоапарат не інструмент, а продовження його самого”.

А донька В.Стригуна Олена висловила максималістське, але тверде переконання, що попереду у В’ячеслава Степановича підкорення столиці та всього світу. І хай так і буде!

Вікторія Архипова,
„Світловодськ вечірній”.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top