П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Будьте обережні на воді

Будьте обережні на водіНа території Світловодська і Світловодського району достатньо водоймищ, щоб гарно відпочити, а купання у прохолодній воді дуже ефективно допомагає зняти втому, стрес, надає бадьорості та оптимізму. Проте треба добре пам'ятати, що вода – це ще і небезпечне для людини середовище, при невмілому поводженні з нею можна втратити найдорожче – життя.
Це підтверджують сумні статистичні дані не тільки минулих років. Уже на початку 2010 року в місті Світловодську загинула на воді одна людина, а двом громадянам надана допомога у рятуванні на воді. Тому, щоб не трапилось найгіршого, потрібно дотримуватися правил поведінки на воді, адже попереду купальний сезон.


По можливості не купайтеся у незнайомому місці, купатися краще там, де є рятувальні служби. Купаючись на "дикому пляжі", будьте обережні. Пам'ятайте, що прибережні води засмічені склом, консервними банками та іншим мотлохом. Особливо слідкуйте за дітьми: їхня поведінка у воді непередбачувана. Пам'ятайте: дуже часто тонуть ті, хто вміє плавати, але надто самовпевнені. Утримуйтесь від далеких запливів: переохолодження – головна причина трагічних випадків.

Під час відпочинку на воді забороняється: стрибати у воду з човнів, катерів, споруд, не призначених для цього; пірнати з містків, причалів, дерев; використовувати для плавання такі небезпечні засоби, як дошки, колоди, камери від автомобільних шин та інше знаряддя, не передбачене для плавання; вживати алкогольні напої під час відпочинку на воді; забруднювати воду і берег: кидати пляшки, банки, побутове сміття і т.п.; допускати у воді грубі ігри, які пов'язані з обмеженням руху рук і ніг; дітям купатися без супроводу дорослих.

Виконуючи ці поради, ви отримаєте не тільки задоволення від купання, але і збережете здоров'я.

Віталій МАТЯР,
майстер виробничого навчання міських курсів цивільної оборони.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top