Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

На засіданні виконкому

Порядок денний минулого засідання виконкому містив майже 30 питань, всі вони розглянуті і по більшості прийнято позитивні рішення.
І знову засідання почалося приємною новиною з нагоди 70-річчя Георгія Федоровича Кошака, ветерана спорту з важкої атлетики, неодноразового переможця Всеукраїнських та міжнародних турнірів, нагородили Почесною грамотою виконавчого комітету.
^ Реклама ^

Спорт для всіх! Друге питання також спортивне. Про позитивні тенденції у створенні сприятливих умов для заняття громадян спортом розповів Василь Мороз, головний спеціаліст управління молоді та спорту. За його словами, у місті працюють МСК ім. Тузовського, ЦФЗ "Спорт для всіх", стадіон з легкоатлетичним ядром, 19 спортивних клубів, 13 спортивних залів, яхт-клуб, 2 тенісних корти, 34 спортивні майданчики, 2 дитячо-юнацькі школи, де займаються 708 учнів, а також відремонтовано залу дзюдо, спортивний майданчик за адресою вул. Леніна, 19. За рахунок спонсорських коштів світловодці отримали спортивний майданчик з тренажерним обладнанням (вул. Б. Дніпровський, 16 а). Профільним управлінням проведена відповідна робота з підготовки спортивних споруд до весняно-літнього періоду. У найближчих планах - очікування 2 спортивних майданчиків зі штучним покриттям (планується розташувати у Власівці та у Світловодську), майданчика з тренажерним обладнанням (Приморська, 38 а), на все це давно зроблено відвідні заявки до обласного центру "Спорт для всіх". У рамках проекту "Клич друзів - граймо разом", "Фонду братів Кличків" надана документація для встановлення спортивного майданчика на території Приморського мікрорайону, по вул. Шевченка, 5.

Відтепер плутанини не буде! З метою впорядкування назв вулиць у м. Світловодьску та на Власівці (бо, як зауважив доповідач з питання, іноді навіть у поваджних державних установах міста замість адреси, скажімо, бульвар Дніпровський… пишуть вул. Бульвар Дніпровський і т.д.) виконком міської ради прийняв офіційні назви вулиць міста. Отож, документи мають бути приведеними у відповідність, згідно з цими назвами. Ними ж слід користуватися при веденні Державного реєстру виборців. До речі, у Світловодську 124 вулиці, 23 провулки, 3 бульвара, 1 тупик, а на Власівці - 37 вулиць та 3 провулки. Як правильно слід писати назви вулиць буде надруковано в одному з наступних номерів газети "Світловодськ вечірній".

Аби хоч якось полегшити їм життя... Наш Президент, опікуючись особами з обмеженими фізичними можливостями та дбаючи про створення для них сприятливих умов проживання, вніс ряд пропозицій та видав ряд відповідних актів. Про стан їх виконання у Світловодську членам виконкому доповів Володимир Михайленко, начальник управління праці та соціального захисту населення, і зауважив, що вони (пропозиції) виконуються не у повному обсязі, отож, слід продовжити обладнання споруд пристосуваннями для безперешкодного доступну інвалідів при проектуванні соціальної інфраструктури; при проведенні конкурсу на право перевезення пасажирів в тендерних умовах передбачити наявність ТЗ, пристосованих для перевезення осіб з обмеженими можливостями; обладнати пандусом приміщенні ЦМБ та центру дитячої творчості тощо. Отож, працювати є над чим.

Поки що м’ясних виробів від "Ятрані" світловодці не скуштують. Розглядаючи питання (до речі, вдруге) надання дозволу на розміщення об’єктів виїзної торгівлі автопричипів типу "Купава" для здійсненння фірмової торгівлі ВАТ "М’ясокомбінат "Ятрань", члени виконкому знову не дійшли спільної думки. Лунали думки, що "земельне" питання (хай хоч і тимчасово) слід вирішувати у правовому руслі, інші вважали, що краще було б підтримати місцевого товаровиробника, дехто висловлювався на користь ятранців, мовляв, хай попрацюють півроку, а далі буде видно, та й конкуренція справа хороша з точки зору покупця. Для позитивного (для "Ятрані") вирішення питання не витачило голосів "за". Отож, їм відмовили.

Тетяна ЗИМА.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top