П’ятниця, 19 квітня 2024
Події

Явище, якому треба протидіяти

Протягом квітня для учнів загальноосвітніх шкіл №1,7,10 та студентів СТРП відбулися тренінги на тему «Попередження торгівлі людьми».
Під час заходів, які організували та провели тренери інформаційно-ресурсного центру ЦМБ, діти отримали інформацію про існуючу на сьогодні жахливу статистику щодо цієї проблеми та основні шляхи протидії торгівлі людьми. За оцінкою Організації Об’єднаних Націй, щороку в світі продають від двох до чотирьох мільйонів людей. З 2000 року, в рамках програм Міжнародної організації з міграції, постраждалі від торгівлі людьми отримують реінтеграційну допомогу. З 2000 по 2008 рік таку допомогу в Кіровоградській ОЖІС отримали 60 осіб із Новоукраїнського, Петрівського, Олександрійського, Знам’янського та інших районів нашої області.



Аби не стати жертвами цього явища, учасники тренінгу дізнавалися, яким чином відбувається продаж людини, визначали групи ризику та знайомились з міжнародними та українськими законодавчими актами в цій області.

«Будь обізнаний – стань захищений» – саме таку назву мали вправи зі зворотнім зв’язком, під час яких діти отримали і практичні завдання, зокрема мали дати визначення торгівлі людьми, зробити перелік внутрішніх і зовнішніх причин цього явища та груп ризику. Ефективними виявились й інші нові форми тренінгової роботи, як-то міні-лекція з презентацією, робота у великому колі, перегляд відеофільму «Протидія торгівлі людьми».

Висновок учасників тренінгу однозначний: торгівля людьми – недопустиме суспільне явище, якому необхідно рішуче протидіяти.

Тетяна ГОЛОВАЧОВА,
провідний бібліограф ЦМБС.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top