П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

Не пройшло і трьох місяців, як виконком Світловодської міської ради почав працювати

Не пройшло і трьох місяців, як виконком Світловодської міської ради почав працювати


Після тривалої перерви 10 липня відбулося чергове засідання виконавчого комітету Світловодської міської ради у старому складі, на яке попередньо винесли 189 питань. З переважної більшості прийнято відповідні рішення.
^ Реклама ^

Нагадаємо читачам, що 24 квітня 7 членів виконкому з 14 зробили публічну заяву про тимчасове припинення своєї участі в засіданнях виконкому "до моменту забезпечення державою та її компетентними органами гарантованої Конституції та Законом України "Про місцеве самоврядування в Україні" безперешкодної діяльності органів та посадових осіб місцевого самоврядування, хоч би наслідком такого тимчасового припинення будуть і позачергові місцеві вибори".

Як ми знаємо, держава разом з компетентними органами вирішила не зважати на кризову ситуацію, що склалася у Світловодській міській раді та її виконавчих органах, а нагальних питань у життєдіяльності міста накопичилося стільки, що далі зволікати стало просто неможливо. Два члени виконкому Микола Сопільняк та Валерій Бабич відкликали свої підписи у "зверненні", Михайла Рудича, Володимира Хорольського, Вікторію Атамась, Сергія Якименка та Олександра Агапова міський голова Валентин Козярчук вирішив замінити на однодумців і навіть підготував відповідний проект рішення на 52-у сесію міської ради. Не пройшло. Довго дискутували чи потрібно усім незгодним з "політикою" міського голови відкликати свої підписи у "зверненні", професійні і доморощені юристи доводили, що засідання виконкому не можна зібрати саме через ці підписи та все ж здоровий глузд переміг.

Серед прийнятих рішень, що мають суспільний інтерес, слід відзначити такі: про організацію проведення призову громадян України на строкову військову службу до Збройних Сил України та інших військових формувань у жовтні-листопаді 2018 року; про стан надання медичної допомоги ветеранам війни, фінансування ліжок для ветеранів війни в Світловодській ЦРЛ; про стан захворюваності населення на туберкульоз за 2017 рік. Розглянули члени виконкому і проект рішення міської ради "Про реорганізацію комунального закладу "Центр первинної медико-санітарної допомоги м. Світловодськ" шляхом перетворення в комунальне некомерційне підприємство "Центр первинної медико-санітарної допомоги Світловодської міської ради". 36 проектів рішень представив на виконком житловий відділ. Управління освіти 4: про роботу дошкільних навчальних закладів в літній період 2018 року; про організацію та фінансове забезпечення оздоровлення та відпочинку дітей влітку 2018 р.; про перерозподіл кошторисних призначень управління освіти та про погодження проекту рішення сесії міської ради "Про створення комунальної установи "Інклюзивно-ресурсний центр" Світловодської міської ради". Останнє буде вдруге розглядатися на сесії міської ради.

Понад 10 рішень було прийнято щодо надання одноразової матеріальної допомоги учасникам антитерористичної операції, громиадянам, які потрапили у складні життєві обставини.

Надали дозвіл на знесення значної кількості дерев на вулицях міста, здається не відмовили нікому. Продовжили надавати дозволи на відключення від мереж централізованого опалення та гарячого водопостачання. Розглянули питання і ухвалили рішення щодо підготовки господарського комплексу до роботи в осінньо-зимовий період 2018/2019 року. Розглянули рішення про передачу з балансу КП "Житлосервіс 2012" на баланс КП "Житлосвіт 2012" житлових будинків та споруд.

Пакет рішень щодо впорядкування пасажирських перевезень викликав тривалу дискусію. Про результати обговорення і прийняті рішення - незабаром.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top