Четвер, 28 березня 2024
Влада

Об’єднані громади вже мають 175 інфраструктурних проектів, які можуть реалізовувати за рахунок державної субвенції

30 травня у Мінрегіоні розглянули ще 79 заявок на інфраструктурні проекти, які реалізуватимуться за рахунок державної субвенції, від 18 об’єднаних громад. На ці проекти планується спрямувати 97млн. грн. державної підтримки.


Про це повідомив директор департаменту з питань місцевого самоврядування та територіальної організації влади Мінрегіону України Сергій Шаршов під час другого засідання Комісії з розгляду поданих виконавчими комітетами рад об’єднаних громад заявок на проекти, які можуть реалізовуватися за рахунок коштів державної субвенції на формування інфраструктури об’єднаних територіальних громад.

"Загалом 37 об’єднаних громад вже мають 175 затверджених Комісією заявок на інфраструктурні проекти, які будуть реалізовуватися за рахунок відповідної субвенції, на загальну суму 209 млн грн. До деяких заявок Комісія має як суттєві, так і технічні зауваження. Усі неточності технічного характеру повинні бути виправлені за лічені дні. Отже громади вже найближчим часом зможуть почати впроваджувати необхідні для поліпшення послуг на місцях проекти", - зазначив Сергій Шаршов.


За його інформацією, на другому засіданні Комісія розглянула заявки на проекти від об’єднаних громад з 10 областей: Дніпропетровської, Донецької, Закарпатської, Запорізької, Луганської, Одеської, Сумської, Хмельницької, Чернівецької та Чернігівської.

Як повідомлялося, 23 травня 2016 року на першому засіданні Комісія розглянула 111 заявок на проекти, що можуть реалізовуватися за кошти державної субвенції на розвиток інфраструктури, на загальну суму близько 120 млн. грн. від об’єднаних громад з семи областей.

Нагадаємо, у 2016 році з Державного бюджету об’єднаним територіальним громадам на розвиток інфраструктури передбачено субвенцію у розмірі 1 млрд грн. Кошти субвенції розподілятимуться між 159 об’єднаними громадами за чіткою формулою: в залежності від кількості сільського населення і площі громади. Це від 960 тис. грн для найменшої об’єднаної громади до 23 млн. грн. — для найбільшої.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top