Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Сергій Гайдук Культура

«Майдану віщий грім» — конкурс читців відбувся у Світловодську Новина з фото

«Майдану віщий грім» — конкурс читців відбувся у Світловодську

19 лютого о 15:00 у центральній міській бібліотеці (вул.Приморська, 54) – за ініціативи СМО ВУТ "Просвіта" ім. Т. Шевченка відбувся конкурс читців поезій Костя Оверченка в рамках презентації його збірки "Майдану віщий грім".
^ Реклама ^

Коли кілька подій відбувається приблизно в один час, то це вважають символічним збігом. Таке відчуття, що наближення Дня рідної мови, захист української став однією з причин іншої події — Майдану Гідності. Саме ним жив наш земляк у Латвії – Кость Оверченко, "хоч не був на нім, вік особисто не дозволив бути".

Та жодна відстань не завадила 94-літньому ветерану Другої Світової пережити весь біль теперішньої України й переплавити його у вірші, які ввійшли до нової збірки "Майдану віщий грім".

Тому в день кульмінації трагічних подій на Майдані та в переддень свята рідної мови відбувся конкурс читців (декламаторів) поезій, народженого у 1920 році в Новогеоргіївську, теперішнього мешканця Єлгави.

Серед журі були представники громадських організацій — СМО ВУТ "Просвіта" імені Т. Шевченка та літературного об’єднання "Літо", бібліотечної системи та методичного кабінету управління освіти. У конкурсі взяли участь 15 учнів 8-11 класів, до них долучились учні професійно-технічного училища й місцевого коледжу. Переможцями стали дві Катерини – Бистрякова (І місце – ЗШ № 10) і Вовк (ІІІ місце – ЗШ № 5) та Ольга Норець (Світловодський політехнічний коледж).

У рамках конкурсу після хвилини мовчання в пам’ять Героїв Небесної Сотні відбулась зустріч із "майданівцями" – сотником Кіровоградської сотні Р. Степурою та його побратимами – І. Довбишем і Т. Веремієнко.

Захід був сповнений патріотичного духу й по-солов’їному звучної для більшості рідної та для всіх державної української мови.

«Майдану віщий грім» — конкурс читців відбувся у Світловодську

«Майдану віщий грім» — конкурс читців відбувся у Світловодську

«Майдану віщий грім» — конкурс читців відбувся у Світловодську

Сергій Гайдук,
голова Світловодського міського об’єднання Всеукраїнського Товариства "Просвіта" ім.Тараса Шевченка.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top