Михайло Плющ

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Михайло Плющ

Біографія:

Плющ Михайло Вікторович народився 15 червня 1987 року в селі Петрове Кіровоградської області. Мати Галина Миколаївна рано овдовіла і виховувала трьох синів сама. Разом з родиною Михайло проживав у селі Подорожнє Світловодського району (нині Великоандрусівська громада).

Навесні 2014 року мобілізований до 79-ї окремої аеромобільної бригади. З весни 2014 року брав участь в антитерористичній операції на сході України.
11 липня, під час виконання бойового завдання в районі ведення антитерористичної операції поблизу Зеленопілля Луганської області, 79-ту окрему десантну аеромобільну бригаду, в якій служив юнак, обстріляли з боку російсько-українського кордону з системи залпового вогню "Град" (на 40 кілометрів вилітає одночасно 40 ракет).

Михайла було важко поранено. Того ж дня його привезли у Дніпропетровський шпиталь ім.Мєчнікова і прооперували, лікарі боролися за його життя кілька годин.

12 липня 2014 року для його рідних, друзів, однокласників, сусідів стало днем надій і сподівань. Та надію на краще безжально розтоптала страшна звістка: вранці Михайло помер, а йому ж 15 червня виповнилося лише 27...

16 липня 2014 року Подорожнє було в глибокій жалобі. Попрощатися з Михайлом приїхали зі Світловодська, з сусідніх сіл. Залишились мати та двоє старших братів.

Михайло Плющ

Публікації

[group=1][/goup]