П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Здоров'я

Хворих на коронавірусну інфекцію світловодців направили до інфекційної лікарні Олександрії Новина з фото

Хворих на коронавірусну інфекцію світловодців направили до інфекційної лікарні Олександрії
Вчора, 26 квітня на нашому сайті ми оприлюднили офіційну інформацію очільника Кіровоградської ОДА та керівника робіт з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації Андрія Балоня про те, що у Світловодську виявили два перших випадки інфікованих коронавірусом. Інформація зібрала понад 8 тисяч переглядів, викликала бурхливу реакцію та безліч коментарів у соціальних мережах.


Сьогодні, 27 квітна на офіційному сайті Світловодської міської ради була оприлюднена інформація головного лікаря КНА "Світловодська ЦРЛ" СМР Юрія Котенка, цитуємо:

25 квітня 2020 року в м.Світловодську вперше зареєстровано 2 випадки СОVID-19, які підтверджені результатами ПЛР-тестування.

23 квітня 2020 року бригадою екстреної медичної допомоги до КНП "Світловодська ЦРЛ" СМР доставлено подружжя (66-річний чоловік та його 65-річна дружина) з симптомами пневмонії. Згідно епідеміологічного анамнезу встановлено, що 11 квітня 2020 року хворі мали контакт з сином, мешканцем м.Кременчук, який потім захворів на коронавірусну інфекцію. Тому відразу пацієнтів обстежено швидкими тестами на коронавірусну інфекцію, результати були негативні. Чоловіка та дружину з діагнозом пневмонія, який підтверджено рентгенологічно, госпіталізовано до інфекційного відділення лікарні, де вони до 27 квітня 2020 року проходили лікування.

У зв’язку з епідпідозрою, незважаючи на негативні результати швидких тестів, 24 квітня 2020 року мазки від хворих було відправлено до вірусологічної лабораторії ДУ "КОЛЦ МОЗ України" на ПЛР-тестування, результати позитивні.

Стан хворих середньої важкості. 27 квітня 2020 року пацієнтів спеціалізованою бригадою екстреної медичної допомоги переведено до інфекційної лікарні м.Олександрія (Центральна міська лікарня м. Олександрія - ред.) для подальшого лікування.

В інфекційному відділенні лікарні проведено протиепідемічні заходи, персонал ізольовано, матеріал від контактних працівників направлено на ПЛР-тестування.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top