П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Понеділкова вранішня нарада: непереливки всюди і усім

І людина від запалення легень померла, і грошей бюджетних все менше, і містобудівні умови за останні два роки скасовано. Хіба, що воду з-під крану можна вже пити — тільки, якщо її спустити як слід…
^ Реклама ^

На нараді, яка пройшла 22 травня за головування першого заступника міського голови Олени Балюк, головлікар Світловодської ЦРЛ Юрій Котенко, розповідаючи про те, як минув минулий тиждень, розпочав з сумного — цими вихідними від запалення легенів померла 40-річна мешканка району. Це, за словами пана Юрія, сталося через те, що жінка десять днів намагалася вилікуватися самотужки. Дорогоцінний час було втрачено.

Окрім цієї, сумної, новини, головлікар подякував тутешньому міськводоканалові за регулярне підвезення питної води до лікарні на Павлова,16, де стався кілька днів тому порив тамтешнього водогону.

"А так, — підсумував Котенко, — все в робочому порядку. І траву косимо регулярно… — Лікарську? — пожартував заступник мера з ЖКГ Дмитро Дмитришин. — І не лікарську, і не марихуану, а звичайну траву, — парирував у тому ж ключі пан Юрій".


Начальник фінуправління Наталя Яременко, окрім маловтішних цифр з виконання бюджету (сумарно місто, разом із Власівкою, за 5 місяців поточного року недоотримало 107,4 тис. грн.), доповіла про листи, які її управління надіслало керівникам структурних підрозділів міськвиконкому. Їм (керівникам) пропонується прозвітувати по запланованим фінансовим нарахуванням по відпускам своїх працівників з травня по серпень включно. Бо існує ризик, припустила пані Наталя, що місто, задля виплати бюджетникам зарплати, знову повернеться до практики банківських позик, від яких воно (місто), вперше, після 20-річної подібної практики, відмовилось минулого року — адже ж до кінця жовтня поточного року на цю зарплату вже не вистачає 21 мільйон гривень.

Найбільш резонансною новиною цієї наради, схоже, стала інформація від головного світловодського архітектора Сергія Батяшова — про такого собі Патрікєєва, який віднедавна очолив обласну Державну архітектурно-будівельну інспекцію… Подейкують, що сей пан вже керував і раніше спорідненою установою. Та коли Янукович дременув на Московщину, кудись щез і він. І аж ось — з’явився... Так от, оцей Патрікєєв скасував усі містобудівні умови, отримані претендентами у 2015-16 роках. Тобто, пояснив пан Сергій, всім, хто не встиг ввести в експлуатацію свої об’єкти, припинено дозвіл на будівництво. Мотивування — відсутність зонування території. Батяшов у своїй доповідній записці у відповідь заперечив, що зонування території є підставою для відмови при виділенні земельних ділянок, а на ті ділянки, які вже приватизовані, в оренді абощо ця норма не розповсюджується. Тож, очікується, що суди невдовзі будуть завалені позовами обурених юридичних і фізичних осіб, бо рахунок йде до сотні таких об’єктів, підсумував архітектор.

І лиш начальник світловодського сегменту ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Людмила Гетманець внесла у засідання трішки позитиву інформацією про те, що у неділю о 16:30 на місто пішла питна вода без перевищення вмісту у ній хлору — завершилось хлорування водогінних мереж, яке тривало три доби. Щодо аромату цієї дезінфікуючої сполуки, який відчувається, коли тече вода з-під крану, то пані Людмила порадила її трішечки спустити… А пробка, про яку вона говорила на минулій понеділковій нараді 15 травня, не є пробкою у вигляді засмічення мереж, як се помилково сприйняв ваш кореспондент. Пробкою, професійною водоканальською термінологією, зветься вода із зависокою концентрацією хлору, якою дезінфікують мережі… Так от, ту пробку — після Світловодська — "погнали" далі водогоном. Аж до Кропивницького.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top