Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Влада

З чим Світловодськ «вліз» у квітень Новина з фото

З чим Світловодськ «вліз» у квітень
Бюджет перевиконується, але "дірка" у ньому залишається значною, культура — на межі та ще й плутанина з землею
^ Реклама ^

Щотижнева та що-понеділкова ранкова нарада у кабінеті міського голови Валентина Козярчука розпочалася із заступника начальника фінуправління Антоніни Дикої, яка заявила, що бюджетне виконання на сьогодні склало 125,9%, тобто, на 4,7 млн. грн. більше, аніж планувалося.

"Дірка трішки меншою зробилася", — без пафосу додав голова нагадавши вкотре про те, що на зарплату бюджетникам до кінця року не вистачає 30 мільйонів гривень.


А от Надія Клокар, очільниця управління культури приречено повідомила, що ситуація у її галузі, без перебільшень, критична. І запропонувала зібратися усім міським розпорядникам бюджетних коштів — щоб спільно покумекати як жити далі, щоб вижити.

— Тому у мене стоїть питання про закриття закладів. Яких? Ще і сама не знаю. Але і їхнє закриття дасть економію лиш у 500 тисяч гривень. І це потребі у 2,2 мільйони гривень, — зітхнула пані Надія.

— То, що ви пропонуєте? — Озвався пан Валентин, — провести молебень і спільно поплакатись? Заробляйте гроші, або шукайте спонсора.


З чим Світловодськ «вліз» у квітень

Далі трішечки погомоніли з інформації начальника УЕГГ Володимира Шаповала, який нагадав, що 28 березня НКРЕ запровадило абонплату для споживачів блакитного палива за його транспортування, або такий собі тариф "на приєднану потужність". Скільки це буде коштувати світловодцям йому поки важко сказати, бо плата ще буде визначитися для кожної області окремо. А ще пан Володимир невтішно додав, що сьогодні гуртожиток на Героїв України, 67 буде відключено від газопостачання — там сплив термін договору на це саме газопостачання…Вчора, повідомив на це Козярчук, він відвідав чотири церковні служби і всюди ставив свічки за більш-менш безболісне закінчення опалювального сезону. А от, як пройде наступний сезон з нашими вкрай зношеними тепломережами йому навіть думати боязко. Як вихід, він вбачає у тотальному утепленні будинків і квартир, навівши власний досвід, коли, утепливши власний будинок, йому вдалося скоротити місячне споживання газу з півтори тисячі кубометрів до 350-ти. Та і це не межа — за літо градоначальник планує почепити на дах сонячні батареї. І буде у нього тоді свої струм, гаряча вода і тепло…

За минулий тиждень, повідомила представниця Світловодської ЦРЛ, було госпіталізовано 208 осіб, причому, 12 з них — з травмами кримінального характеру. Двоє чоловіків, 29-ти і 87-ми років, померли.

Начальник МРЦЗ Ілля Домбровський повідомив, що у нього на обліку перебуває 930 безробітних. Декого вдається працевлаштовувати. А чого декого, перепитав Козярчук — он нещодавно він розмовляв з власником заводу Залізобетонних виробів Михайлом Литвиненком, який розповів, що цей завод нарощує виробництво, а от робочих рук не вистачає. Так, відповів пан Ілля, ми туди працевлаштували 57 наших клієнтів. Але всіх безробітних туди не "загаптуєш", бо 60% облікованих безробітних — жінки, яким таки важкувато працювати на бетоні. А ледь не половина чоловіків-безробітних — інваліди.

З чим Світловодськ «вліз» у квітень

Представник тутешнього відділу МНС повідомив про п’ять пожеж минулого тижня, одна з яких завершилась фатально — один чоловік закурив у своїй кімнаті гуртожитку на Приморській, 38 і заснув з недопалком та так і не прокинувся.

Натомість начальник КП "Житлосервіс-2012" Роман Шумейко розповів, що його ремонтні бригади працюють наразі у посиленому режимі: перекривають засувки тепломереж всередині будинків — щоб гідравлічні удари під час випробувань СП ТОВ "Світловодськпобут" не порозривали і без того чахлі труби.

Доповідаючи у своєму блоці, начальник управління економіки Марія Дмитренко привернула увагу на те, що дуже багато громадян не оформили документи на землекористування, а відтак не сплачують за це. Зараз спеціалісти управління все ретельно перевіряють, виявляючи багато плутанини з документами.

І лиш один начальник управління освіти Геннадій Френкель потішив присутніх позитивною інформацією: сьогодні на адресу його управління і за рахунок державної субвенції прибуває велика партія шкільних підручників для учнів 4-7 класів.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top