П’ятниця, 29 березня 2024
Події

Уздовж Дніпра за 55 днів

Уздовж Дніпра за 55 днів
Унікальний проект, присвячений 25-ій річниці Незалежності України, стартує 2 липня, у Міжнародний день Дніпра. За 55 днів учасники пішохідної туристсько-краєзнавчої експедиції "Ріка життя" подолають 1100 кілометрів з півночі на південь через 8 областей та 20 міст України.


Початкова точка з місця, де Дніпро перетинає кордон України, біля села Кам’янки Ріпкінського району Чернігівської області, далі через міста Славутич, Київ, Канів, Черкаси, Чигирин, Світловодськ, Кременчук, Кам’янське, Дніпро, Запоріжжя, Нікополь, Нова Каховка, Херсон та інші населенні пункти вздовж Дніпра до села Рибальчого Голопристанського району Херсонської області, де експедиція закінчиться 24 серпня 2016 року – у День Незалежності України.

Уздовж Дніпра за 55 днів

Склад команди – 4 осіб, у тому числі професійні журналісти та лікар. Україною вони пройдуть пішки із ночівлею у наметах. Щоденник походу з фото- та відеоматеріалами буде публікуватися на сторінці "Ріка життя".

Автор проекту і організатор експедиції "Ріка життя"Сергій Сердюк, голова громадської організації "Олександрійці" міста Олександрії Кіровоградської області. За його ідеєю, захід проводиться з метою популяризації туризму в Україні, вивчення рідного краю, його географічних, етнографічних та історичних об’єктів, пропаганди здорового способу життя та розробки нових туристичних маршрутів.

Експедиція пройде за підтримки Міністерства молоді та спорту України та за сприяння обласних державних адміністрацій 8 областей України, а також Київської міської адміністрації.

Фінансування проекту "Ріка життя" планується власними та спонсорськими коштами. Заохочується посильна фінансова допомога небайдужих людей. По закінченні експедиції планується видати книгу-альманах про перебіг безпрецедентної в історії України пішохідної туристсько-краєзнавчої акції.

Сергій Сердюк,
організатор експедиції

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top