П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео Влада

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО) Новина з фото Новина з відео

ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)
8 квітня міський голова Валентин Козярчук разом із заступником з питань ЖКГ Анною Нестеренко провели чергову прес-конференцію для ЗМІ. Йшлося про ремонт доріг, реформу ЖКГ, борги за тепло та інше.
^ Реклама ^

Спочатку зустрічі міський голова повідомив про участь у виїзному засіданні бюджетного комітету Верховної ради, яке відбулося 7 квітня в Кіровоградській облдержадміністрації. Головні теми, що обговорювалися – ремонт доріг та реформування ЖКГ. Доповідаючи в області, Валентин Козярчук намагався переконати народних обранців, що наша вулиця Єгорова та дамба, по суті, дороги – загальнодержавного значення, тому повинні ремонтуватися за рахунок державного, а не міського бюджету:

"Сподіваюся, що мені вдалося переконати депутатів і гроші нам надійдуть".


Далі мер озвучив приємну новину:

"6 квітня почали ремонтувати дороги у місті, розпочали з колишньої вулиці Фрунзе, сьогодні закінчимо".


Крім того, повідомив, що відбувся тендер на ремонт доріг, йдеться про освоєння закладених у бюджеті 270 тисяч гривень, після проходження визначеної законом тендерної процедури, буде оголошений переможець і почнуть ремонтувати інші дороги.

"Це позитивна практика, бо, як правило, кошти надходили наприкінці року, фізично їх не встигали освоювати і вони поверталися до державного бюджету, – підкреслив міський голова, наголосивши, що першочергово "лататимуть" найбільші ями, щоб хоч трішки поліпшити ситуацію з рухом транспорту.


Під час обговорення наступного питання ЖКГ, зокрема йшлося про теплопостачальні підприємства Кіровограда, Олександрії, Знам’янки та Світловодська. У нас склалася найгірша ситуація з приводу заборгованості за спожите тепло. Ось які цифри озвучив мер: станом на 01.10.2015 року борг за тепло складав 14 млн. 304 тис. 656 грн., станом на 01. 04. 2016 року – 26 млн. 422 тис. 220 грн. (фактичне збільшення 12 млн. грн.). При цьому борг по управлінню освіти збільшився більш ніж на 3 млн. грн., по ЦРЛ – більш ніж на 1 млн. грн.

"Як в цій ситуації ми будемо виправдовуватися перед обласним керівництвом, і як будемо розпочинати опалювальний сезон, я відповіді не бачу. Наступного тижня нас викликають до облдержадміністрації. Будемо їхати разом з Нестеренко, Френкелем та Котенком, нехай наші керівники пояснюють ситуацію", – наголосив мер.


Невтішна динаміка і з проплатами населення: з початку опалювального сезону борг населення збільшився на 4 млн. гривень. Тож, міський голова звернувся до світловодців з проханням погасити заборгованість, адже через 10 неплатників увесь 90-квартирний будинок може залишитися без тепла та попередив, що борги будуть стягувати у судовому порядку.

Позитивним моментом мер вважає те, що вперше, більш ніж за 15 років, "бюджетний" квартал вдалося закрити без банківських кредитів. І якщо за фінансовими і соціальними показниками на кінець 2015 року Світловодськ був на останньому місці в області, то зараз ми піднялися в рейтинговій таблиці. Велика заслуга в цьому й міської комісії зі сплати податків, вважає мер, адже представники комісії щотижня виїжджають на підприємства, спілкуються з керівниками та працівниками, переконуючи в необхідності сплати податків.

Попереду реформа ЖКГ – питання складне і вимагає надзвичайних зусиль, перейшов до іншої теми Валентин Козярчук. Оскільки цей тягар ліг на плечі заступника з питань ЖКГ Анни Нестеренко, мер пообіцяв їй свою підтримку і надав слово. Анна Нестеренко повідомила: на чергову сесію виноситься проект рішення про перейменування дільниці КП "КПП" "Міськсвітло" на КП "Центр комунальних послуг", яке виконуватиме функції управителя:

"Сподіваємося, що депутати нас підтримають і це буде перший дієвий крок на шляху втілення реформи ЖКГ".


Принагідно А. Нестеренко запросила депутатів, членів виконкому та журналістів на презентацію стратегії реформування ЖКГ та бачення роботи управлінської компанії, яка відбудеться 27 квітня о 14:00 в сесійній залі адмінбудинку:

"Ми хочемо почути усі пропозиції, врахувавши їх, будемо рухатися далі".


Заступник мера відзначила, що населення вже активно цікавиться питанням реформування ЖКГ й запевнила, що усім охочим надаватимуться вичерпні роз’яснення щодо створення ОСББ:

"Вкотре наголошую – до питання створення ОСББ треба підходити виважено, бо воно не є панацеєю для усіх будинків… І як би держава не хотіла скинути з себе тягар житлового фонду, глобальні питання неможливо буде вирішити тільки силами мешканців".


Також Нестеренко запросила усіх звертатися до неї за брошурами з роз’ясненнями щодо реалізації державної програми з енергозбереження, йдеться про банківські кредити на встановлення автономних приладів опалення, заміни вікон на пластикові, утеплення будинків саме для ОСДД та ЖБК.

Не оминув увагою міський голова й тему об’єднання громад:

"Що дає це об’єднання? По-перше, ліквідовується надбудова у вигляді райдержадміністрації, в результаті вивільняється 8 млн. грн., які спрямуються на розвиток сільських громад".

Для тих, хто першим піде цим шляхом, держава передбачила певні преференції, у вигляді шкільних автобусів, комп’ютерних класів, тощо. Усі повинні зрозуміти, якщо ми не об’єднаємося добровільно, нас об’єднають "згори", наголосив Валентин Козярчук.

Потім перейшли до запитань. Говорили про ситуацію на СП ТОВ "Світловодськпобут", закупівлю дешевого тепла для міського спорткомплексу, впорядкування території на місці пам’ятника Леніну, "узаконення" смітєєзвалища та багато інших питань.

***
В режимі онлайн кожен відвідувач нашого сайту може спостерігати за перебігом подій, отримувати інформацію з першоджерела, робити свої висновки.

Початок трансляції о 14:00.



Повний відеозапис прес-конференції буде розміщено на нашому сайті після завершення ефіру.

Нагадаємо, щоб надати таку можливість світловодській громаді, за ініціативою міського голови Валентина Козярчука придбано спеціальне обладнання, залучено фахівців. Інформаційним партнером проекту обрано сайт SVETLOVODSK.COM.UAнайпопулярніше Інтернет-видання в області.
ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)
ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)
ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)
ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)
ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)
ОНЛАЙН-ТРАНСЛЯЦІЯ: Прес-конференція Валентина Козярчука (ЗАВЕРШЕНО. ВІДЕОЗАПИС. ДОПОВНЕНО)



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top