Вівторок, 19 березня 2024
Культура

Кіноклуб Docudays UA представляє фільм «Циркові гастролі» Новина з фото

Кіноклуб Docudays UA представляє фільм «Циркові гастролі»
28 березня на базі центральної міської бібліотеки старшокласники ЗОШ № 10 взяли участь в правопросвітницькому заході з переглядом фільму "Циркові гастролі" з колекції Міжнародного фестивалю документального кіно.


За кілька днів до засідання кіноклубу учням було запропоновано завдання – підготуватися до дискусії на тему "Тварини в цирку - це норма чи порушення закону природи?"

У ХХІ столітті, коли переосмислюється роль циркових тварин, вистави з тваринами вилучені з циркових програм у багатьох країнах світу, зокрема в Австрії, Швеції, Фінляндії, Данії, Перу, Коста-Риці, Сінгапурі, Болівії, Індії, Греції та Бразилії.

Які аргументи наводять захисники тварин, намагаючись закрити цирк? Чи згодні з цим учасники заходу як громадяни нашого міста? Чи є порушення Закону України "Про захист тварин від жорстокого поводження" в цьому фільмі? Відповісти на такі питання допомагала учням представник відділу юстиції Ганна Горобець.

Після перегляду фільму відбулося обговорення, робота в смислових групах: з'ясування думок щодо питань правопорушення ключовими персонажами фільму.

Була надана можливість виразити власне ставлення до питання: заборона використання тварин чи гуманне ставлення до них. Учасники розглянули переваги і недоліки кожного варіанта й ухвалили рішення щодо цієї проблеми.

Старшокласники вчились правилам участі в дискусії й критично мислити, що сприятиме в подальшому формуванню їх активної соціальної та громадянської позиції.

Модератор проекту "Кіноклуб Docudays UA
як інструмент просвіти з прав людини"
Шмакова Н.А.
Кіноклуб Docudays UA представляє фільм «Циркові гастролі»
Кіноклуб Docudays UA представляє фільм «Циркові гастролі»
Кіноклуб Docudays UA представляє фільм «Циркові гастролі»


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top